Plenkovićev savjetnik Kapulica ne zna hoće li njegov stranački kolega Penava na Škorinu listu

Plenkovićev savjetnik Kapulica ne zna hoće li njegov stranački kolega Penava na Škorinu listu

Savjetnik predsjednika HDZ-a Mario Kapulica bio je gost današnjeg N1 Studija uživo. Komentirao je današnju izjavu Peđe Grbina u programu N1 Televizije da nema razlike između Tomislava Karamarka i Andreja Plenkovića, ali i predstojeće parlamentarne izbore.

“Sa stajališta jednog dužnosnika SPD-a svi su HDZ-ovci isti. Stoga me ne čudi da Peđa Grbin ne radi razliku između članova HDZ-a”, kazao je Kapulica komentiraju današnju Grbinovu izjavu u programu N1 Televizije.

Upitan može li reći točan datum raspuštanja Sabora, nije bio konkretan, samo je kazao kako se nalazimo u osmom mjesecu izborne godine i kako će izbori biti redovni, kada god bili. Odluka o istima bit će donesena na razini parlamentarne većine u Saboru u sklopu redovne procedure, ističe Kapulica.

Što se tiče medijskih napisa kako je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava razgovarao s Miroslavom Škorom o potencijalnoj suradnji, Kapulica kaže kako nema saznanja o tome.

“Svjestan sam da, s obzirom da Penava to nije demantirao, da postoji interes javnosti. Ja vam na to pitanje ne mogu odgovoriti. Ako netko ode na konkurentsku listu, on automatski prestaje biti članom HDZ-a”, ističe Kapulica te dodaje kako HDZ nije dobio nikakvu obavijest da neki član razmišlja o napuštanju stranke.

Kaže i kako se u izborima za predsjednika RH radilo o visoko personaliziranoj kampanji gdje su kandidati prvenstveno bili međusobni protivnici. “Ovo je jedna potpuno druga utakmica gdje značajnu ulogu ima profiliranje stranki”, zaključuje.

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments