Pobjednik showa” Zvijezde pjevaju” sin je poznatog hrvatskog glumca: Tata je htio da se bavim znanošću, nečim konkretnijim

Pobjednik showa” Zvijezde pjevaju” sin je  poznatog hrvatskog glumca: Tata je htio da se bavim znanošću, nečim konkretnijim

Iza nas je finale dvanaeste sezone HRT-ova showa ‘Zvijezde pjevaju’ u kojoj su pobjedu odnijeli mladi glumac Lovro Juraga (22) kojeg je kroz show vodio mentor Vjeko Ključarić. Lovro je od početka sezone slovio za favorita, a tu je titulu i opravdao u finalnoj emisiji.

Svojim glasom i načinom izvođenja Lovro je očarao žiri i gledatelje, a u intervjuu koji nam je nedavno dao kazao nam je da se u showu našao na poziv urednice Uršule Tolj. Iako ga je ovaj poziv iznenadio, jer je mislio da još nije vrijeme za to, prihvatio ga je.

– Na kraju sam pristao jer jako volim “Zvijezde pjevaju” i pratim ih od kada sam bio dijete – kaže te dodaje da je s mentorom Vjekom postao jako blizak te da se dobro slažu. – Vjeko je prvenstveno predivna osoba, a onda i odličan mentor koji mi je udijelio jako puno dobrih savjeta. Ugodno mi je raditi s njim – kaže Juraga te dodaje da njih dvojica imaju i sličan glazbeni ukus, javlja Večernji list.

– Pa, imamo dosta sličan ukus u glazbi i to je u jednu ruku dobro, a u drugu ruku je i otegotna okolnost jer od svih pjesama koje postoje teško nam se dogovoriti što bi, ali naravno mentor je taj koji oko toga ima finalnu riječ – kaže Lovro.

Lovro se prije ulaska u show već okušao u glazbenim vodama i to svojom pjesmom “Oluja ljubavi” koja je objavljena 2021. godine, a pjesmu je i aranžirao, napisao tekst i uglazbio. No, kaže kako nije siguran da će nastaviti ploviti glazbenim vodama.

– “Oluja ljubavi’ je bio moj izlet u glazbeni svijet, ali nisam mu se posvetio jer me više vukla gluma i imao sam previše obaveza prema Akademiji. Mislim da će glazba kao i do sada uvijek biti tu negdje, a hoću li se nastaviti baviti njome, to još nisam siguran – kaže.

Slobodno vrijeme voli iskoristiti za dobar odmor. – Volim spavati i zapravo ne raditi ništa. Naravno, pogledam film ili seriju ili nešto pročitam, ali najčešće ležim i razmišljam – kaže. Lovro dolazi iz glumačke obitelji, otac Slavko poznati je domaći glumac, a brat Marko se uz glumu bavi i režijom. Lovro kaže da članovi njegove obitelji nisu imali neke posebne komentare na njegov nastup. – Zadovoljni su i ogromna su mi podrška – priča te dodaje da su mu je velika podrška i djevojka.

Lovro je u intervjuu za Gloriu otkrio kako je upisao glumu na Akademiji.

“Kao klinac sam popodneva provodio u kazalištu Trešnja, igrajući se s rekvizitima, istražujući garderobu, hodajući po sceni, družeći se s glumcima… Posebno mi je toplo oko srca kada se sjetim predstave “Guliver među lutkama” koju sam pogledao dvadesetak puta i svaki put bih plakao kada bi tukli Gulivera, kojeg je glumio moj otac. Imam predivna sjećanja na djetinjstvo. Uživao sam i na mjuziklima na koja me često vodio brat Marko. Otac je htio da se bavim znanošću i, kako on voli reći, nečim “konkretnijim” pa sam skrivao želju da bih htio otići na prijemni za Akademiju. Rekao sam da ću upisati Filozofski fakultet, ali kada sam trebao platiti prijamni ispit, shvatio sam da sam zakasnio tjedan dana. Tata je tada uzdahnuo i rekao: “Ostala nam je sada samo gluma”, prisjeća se Lovro, piše Gloria.

“Svi projekti na kojima ću raditi tijekom života neće u mom srcu zamijeniti ovaj na kojem sam prvi put radio s ocem i bratom. Marko i Slavko su me glumački odgojili, pa kad radimo zajedno, senior govori, a nas dvojica slušamo. Naše su suradnje prepune smijeha, prepirki i konstruktivnih rasprava”, govori Lovro, svjestan da sve to ne bi bilo moguće bez mame Dubravke koja je cijeli život podredila svojim dečkima.

“Mama je cijeli život posvećena obitelji, zbog čega sam jako sretan jer je uvijek bila doma i tu za nas. Još živim s roditeljima i nemam nikakav problem s tim”, govori Lovro.

Foto: Screenshot/Foto: HRT/Dario Njavro za HRT