Poznati psihijatar poručio ministrici kulture i medija: Zabranite TikTok. Širi gnjusne poruke

Poznati psihijatar poručio ministrici kulture i medija: Zabranite TikTok. Širi gnjusne poruke

Poznati psihijatar Herman Vukušić komentirao je poruke koje mladi ljudi dobivaju putem društvene mreže TikTok.

“Ovo je moja kratka poruka ministrici kulture RH, Nini Koržinek Obuljen, kao resornom dužnosniku Vlade RH za elektroničke medije:Zabranite TikTok !!!!!

Nisu još niti pokopana tijela nevine pobijene djece, a na toj društvenoj mreži već se širi snimka masakra iz beogradske škole, navodno lažna, ali svejedno morbidna, perverzna i uznemirujuća!

Odavno smo svjedoci kako je upravo TikTok glavni vektor društvene zaraze raznih patoloških duševnih stanja u mladih, a sada se putem te mreže glorificira i inducira nasilje. Stoga, draga ministrice, prije negoli bude prekasno, zabranite TikTok na području Hrvatske ili barem preusmjerite dio sredstava koji dajete raznim “fact-checkerima” za obranu službenih narativa u svrhu prevencije ovakovih gnjusnih sadržaja od dostupnosti djeci.

P.S.Ovu poruku pretočiti ću uskoro u javno otvoreno pismo”, ističe Herman Vukušić.

Psihijatar Herman Vukušić

Srpski mediji otkrili su još neke stravične detalje o dječaku ubojici. Kosta K., 13-godišnjak koji je u beogradskoj OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio osam svojih vršnjaka i zaštitara škole Dragana Vlahovića, a ranio sedam osoba, do detalja je isplanirao stravično ubojstvo, ali i to kako da izbjegne zatvor, pokazalo je vještačenje njegovog telefona, doznaje Blic.

Kako je utvrđeno, dječak ubojica planirao je masovno ubojstvo mjesec dana, a ono što je pregledom njegova telefona utvrđeno ledi krv u žilama – Kosta K. svjesno je počinio ubojstvo svojih vršnjaka i zaštitara škole jer je neposredno pred zločin na internetu pretraživao Kazneni zakon Srbije, kako bi istražio mogu li djeca kazneno odgovarati.

“Na temelju njegove pretrage se zaključuje da je organizirao napad u školi sada jer je znao da mu je ostalo malo više od 2 mjeseca do 14. rođendana i da mu je toliko vremena ostalo od kaznene neodgovornosti ukoliko počini zločin”, navodi izvor Blica upoznat sa slučajem, javlja Jutarnji list.

Prije napada gledao film o masakru u školi

Također, kako je utvrđeno, Kosta K. je večer pred masovno ubojstvo gledao američki film o masakru u jednoj školi u Americi. Nekoliko sati kasnije on je izvršio stravični zločin.

Nakon tragedije je Veselin Milić, načelnik Uprave Grada Beograda, izjavio da je ovo golema ljudska tragedija, pritom naglasivši da je cijeli zločin pripreman mjesec dana.

“Nastradalo je osam učenika škole, sedam djevojčica i jedan dječak”, naveo je on. “Ovo je mjesec dana planirano za izvršenje. K.K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije rekao. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i donio s četiri molotovljeva koktela”, rekao je.

Naslovna fotografija: Nina Obuljen Koržinek

Foto: Hina