Počela primopredaja vlasti u Zagrebu, Tomašević kasnio jer je čekao Hitnu pomoć za ženu kojoj je pozlilo

Počela primopredaja vlasti u Zagrebu, Tomašević kasnio jer je čekao Hitnu pomoć za ženu kojoj je pozlilo

Danas će biti obavljena primopredaja izvršnih ovlasti gradonačelnika Grada Zagreba, između dosadašnje zamjenice gradonačelnika ujedno i obnašateljice dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelene Pavičić Vukičević i novoizabranog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića,objavio je N1.

Prema Zakonu, Tomašević treba dobiti pismena izvješća o svim projektima, ali i podmirenim i nepodmirenim obvezama. Danas, tako, počinje novo poglavlje u upravljanju gradom, a i oni koji podržavaju, kao i oni koji ne podržavaju novog gradonačelnika složni su u jednom: neće mu biti nimalo lako.

Novi gradonačelnik Zagreba pred zgradu gradske uprave stigao je tramvajem. Tomašević je kasnio četiri minute na posao, a pred poglavarstvom je rekao da je kasnio jer je na tramvajskoj stanici u Savskoj pozlilo nekoj ženi i s njom je čekao Hitnu pomoć.

Novinari su ga pitali kakav je osjećaj doći na preuzimanje dužnosti zagrebačkog gradonačelnika, na što je Tomašević odgovorio: “Osjećaj je dobar. Izjave će biti nakon sastanka. Hvala vam još jednom i oprostite što ste čekali.”

Primopredaja je počela u 8 sati. Ušavši u Gradsko poglavarstvo, Tomašević je dočekan pljeskom.

U gradskoj upravi dočekala ga je vršiteljica dužnosti gradonačelnice, Jelena Pavičić Vukičević.

Ovo je formalni čin, u kojem će novi gradonačelnik dobiti izvješće od prethodne uprave, očekuje se predaja izvješća na tisućama stranica.

Za formalni čin primopredaje predviđeno je trajanje od sat vremena, nakon čega idu izjave za medije.

Foto: Hina