Podignuta optužnica protiv pijane vozačice koja je usmrtila studenticu: Koliku će kaznu dobiti?

Podignuta optužnica protiv pijane vozačice koja je usmrtila studenticu: Koliku će kaznu dobiti?

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Ivane Tene Gotovac Soldić (39), koja je 23. listopada 2018. u blizini splitske bolnice izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula studentica Marija Ćorić iz Čapljine, priopćilo je odvjetništvo.

Optužena je da je pod utjecajem alkohola vozila audi A3 te je na pješačkom prijelazu na Poljičkoj cesti dok je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo za vozače srušila djevojku. Poslije je utvrđeno da je vozila 70 kilometara na sat, djevojku udarila prednjim bočnim dijelom automobila i odbacila je na travu, nakon čega se dala u bijeg. Djevojka je umrla na mjestu nesreće.

Policija je optuženu uhitila u Kranjčevićevoj ulici, gdje je bio parkiran audi. Tvrdila je da ona nije vozila automobil, no svjedoci nesreće policiji su rekli da je audijem upravljala plavokosa žena. Iako je prošlo nekoliko sati nakon nesreće, policija joj je alkotestom izmjerila jedan promil alkohola u krvi.

Čini se kako će na suđenje dolaziti iz zatvora, u kojem je završila nakon nesreće i koji joj je produljen nekoliko puta, a odvjetništvo ponovno traži da joj se produlji istražni zatvor kako ne bi ponovila kazneno djelo.

Za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći sudac joj može izreći zatvorsku kaznu od 12 godina.