Podnio ostavku zbog Brune Marića i Zdravka Mamića: Tko funkcionira na daljinsko upravljanje iz Međugorja?

Podnio ostavku zbog Brune Marića i Zdravka Mamića: Tko funkcionira na daljinsko upravljanje iz Međugorja?

U domaćem nogometnu ništa novog. Dapače, problemi se godinama gomilaju, a s vremena na vrijeme netko ‘digne glas’, malo ‘zakuha’ atmosferu, ali na kraju se ne dogodi baš ništa!

Jedan od najvećih problema hrvatskog nogometa definitivno su suci, posljednje je vrijeme ogromno nezadovoljstvo suđenjem, kritike su sve glasnije i konkretnije, kako na same suce, tako i na primjenu VAR tehnologije, javlja Tportal.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza tako je u srijedu 10. ožujka imenovao nove članove Komisije nogometnih sudaca. To su Damir Batinić, Bruno Marić, Ivica Modrić, Vlado Svilokos, Edi Šunjić, Ante Vučemilović Šimunović ml. i Šime Vukić. Za predsjednika Komisije imenovan je Bruno Marić, a za dopredsjednika Damir Batinić…

No, Damir Batinić danas je podnio ostavku na funkciju dopredsjednika! Sudac iz Osijeka požalio se na proceduru izbora novih članova, pogotovo na izbor Brune Marića koji je, ističe Batinić u svom pismu, dao ostavku na mjesto VAR instruktora jer se osjećao ‘teretom u odnosima Hajduka i HNS-a’.

Sudac Damir Batinić Foto: HNS

‘Po mom mišljenju predsjednik Komisije sudaca u ovom osjetljivom trenutku mora biti osoba koja ima svoj stav i mišljenje, netko tko se može othrvati raznim utjecajima i pritiscima, te onaj tko neće biti ‘daljinski navođen’ iz Međugorja’, navodi među ostalim Batinić u svojoj ostavci koju prenosimo u cijelosti:

‘Ovim putem Vam se obraćam u svezi vaše jučerašnje Odluke o formiranju nove Komisije nogometnih sudaca, predsjednika i mene kao dopredsjednika. Naime, ovim putem iskazujem nezadovoljstvo načinom odabira iste, odnosno imenovanjem g. Brune Marića za predsjednika.

Vi ste kao Izvršno tijelo HNS-a zatražili od međužupanijskih odbora prijedlog kandidata za novu KNS-a. Predloženim kandidatima trebali ste dozvoliti da iznesu svoj plan i program rada te sami unutar svoje novoformirane KNS-a demokratskim putem izaberu najboljeg kandidata za mjesto predsjednika.

Vi ste mimo Statuta FIFE kao krovne organizacije, bez iznošenja plana i programa te razgovora s kandidatima, imenovali komisiju, dopredsjednika i predsjednika te je učinili ovisnom o direktnom ili indirektnom utjecaju članova Izvršnog odbora, predstavnika klubova, prisutnih i odsutnih.

Foto: Hina