Pokopana kći poznatog sportaša: Ona se suprotstavila Kosti K. i rekla: “Zašto to radiš, prestani”

Pokopana kći poznatog sportaša: Ona se suprotstavila Kosti K. i rekla: “Zašto to radiš, prestani”

Kći poznatog srpskog odbojkaša i trenera Dragana Kobiljskog, koja je stradala kobnog 3. svibnja u pohodu Koste K. (13), danas je ukopana na beogradskom Centralnom groblju.

Vladika Ilarion, vikar patrijarha Porfirija, održao je govor na pogrebu, u kojem je i naveo da je E. K. (14) istupila hrabro pred dječaka ubojicu i na taj način spasila mnogu djecu.

Porfirije se moli za našu djecu. Izuzetno mi je teško pričati danas. Iz ove muke i bola, molimo se gospodu da da snagu roditeljima, da nastave život zbog nje. Ona je vojnik i junak Isusov i nije slučajno što najbolji padaju, da bismo mi mogli nastaviti živjeti zbog njihove žrtve. Trebamo se moliti i za dječaka i njegovu nesretnu dušu. Ona se suprotstavila zlu koje je bilo u tom nesretnom dječaku i rekla: “Zašto to radiš, prestani”, i dala vremena da bi se neka djeca spasila. Kada se sretnemo na onom svijetu, reći ćemo joj hvala što si nas branila i čuvala. Isto kao i Draganu za koga kažu da je bio najbolji čovjek u toj školi – rekao je na sprovodu, javlja Jutarnji list.

Danas je drugi dan žalosti u Srbiji zbog tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i ubojstva u selima u okolici Smedereva i Mladenovca. Cijela Srbija oplakuje žrtve stravičnih zločina. Trinaestgodišnji učenik je u beogradskoj osnovnoj školi pištoljem ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio šestero učenika i nastavnicu. Dan kasnije kod Mladenovca u blizini Beograda 21-godišnji počinitelj automatskom puškom ubio je osmero, a ranio 14 osoba.

Kurir neslužbeno doznaje kako je uhićena osoba koja je, kako se sumnja, inspirirala dječaka (13) da počini masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. 

Naime, sumnja se da je dječaka inspirirao video u kojem se poziva na oružani obračun s mrziteljima. Mladić na videu objašnjava kako se obračunati s “onima koji te ne vole”. Govori kako ima puno takvih ljudi, čak i prijatelja. Potom prikazuje arsenal oružja i pripreme za pucnjavu.
poster

“Nisam imao drugog izbora danas, nego da dođem u grad i riješim se osobe koja mi je prijetila. Pun okvir metaka, meni je samo jedan potreban. Druga opcija ne postoji, on ili ja. Ovo je samo početak”, izgovara. Autor snimke ima gotovo milijun pratitelja na TikToku, mreži s koji je video uklonjen, javlja Večernji list.

Na slici: Ilustracija

Foto: Screenshot/N1