Policija prijavila i prebijenog HGSS-ovca: Svi su bili alkoholizirani

Policija prijavila i prebijenog HGSS-ovca: Svi su bili alkoholizirani

Policijska uprava primorsko-goranska u četvrtak će održana konferencija za medije na kojoj su se oglasili o divljačkom napadu na Platku. Iz policije su poručili da je prijavljeno pet osoba koje su sudjelovale u događaju, a među prijavljenima je i ozlijeđeni HGSS-ovac.

Podsjetimo, u nedjelju navečer istrenirani MMA borci brutalno su pretukli djevojku i dvojicu HGSS-ovca na skijalištu Platak. Riječka policija se prvi put o slučaju oglasila puna dva radna dana nakon brutalnog napada, a u tom je priopćenju navedeno da su napadači pušteni na slobodu. Bolnica je pak s druge strane ozljede okarakterizirala kao lakše, unatoč tome što svjedoci navode da je član HGSS-a izgubio svijest, muškarac koji mu je pomogao ima slomljenu ruku, a navodno je i napadnuta žena imala krvarenje u plućima.

Policija je u četvrtak na konferenciji iznijela nove detalje o napadu na Platku. Kriminalističko istraživanje je završeno s današnjim danom, a policija je objavila da su kod ozlijeđenih osoba utvrđene samo lakše ozljede, javlja N1.

“Policija postupa kao tijelo koje provodi izvide. Što se tiče napisa o utjecaja na policiju, jedini utjecaj je bio putem medijskog prosotora. Mi se vodimo činjenicama i dokazima. Policija ne kažnjava nego podnosi pismena i dokaze nadležnim tijelima za progon”, kazali su iz policije, dodajući da je utvrđeno da je riječ o prekršaju.

Načelnik policije kazao je da su na mjestu događaja zatekli sudionike događaja koji su privedeni, a potom je provedeno kriminalističko istraživanje.

“Oni su u postaji zadržani za vrijeme koje nam zakon dopušta, nakon čega su pušteni na slobodu. S današnjim danom je završeno istraživanje, potvrđeno je da su sve ozlijeđene osobe dobile lakše ozljede”, dodao je.

“Potvrđena je sumnja da je pet sudionika počinilo prekršaje iz domene zakona o prekršajima javnog reda i mira i protiv njih će se podnijeti optužni prijedlozi”, dodao je načelnik policije.

Prijavljen i HGSS-ovac

Kojih pet osoba je u pitanju? “Pripadnik HGSS je prijavljen za takvo ponašanje. Osobe iz BMW-a i druge osobe koje su se družile uz alkoholna pića”, dodali su kratko.

Uključuje li to i ozlijeđene osobe? “Da.”

Dvoje ozlijeđenih je prijavljeno? “Da”, kratko je potvrdio načelnik policije. Dodaju da ženska osoba nije prijavljena.

Iz policije su negirali da u policijsku postaju ne dolazi Unutarnja kontrola.

Iz policije dodaju da su brzo stigli na mjesto događaja i krenuli u istraživanje. “Pokušavate reći da policija kažnjava i odlučuje…”

Zašto počinitelji iz BMW-a nisu prijavljeni za obijesnu vožnju? “Obijesna vožnja mora biti na prometnici, a to tamo nije. To je komunalni prostor, nije prometnica.”

Jesu li svi sudionici, svih pet, bili alkoholizirani? “Provedeno je ispitivanje alkoholoziranosti i utvrđena je prisutnost alkohola.”

Iz policije dodaju da ne žele prejeducirati ničiju krivnju. “Prvi dan je privedeno troje sudionika”, naveli su iz policije.

“Policija ni u jednom trenutku nije zastala i nije pokušala ništa zataškati”, dodaju.

“Provedenim istraživanjem, uvidom u dokaze, vidjelo se ponašanje sudionika gdje pojedina ponašanja nekih sudionika su ostvarila obilježja prekršaja iz čl. 13, a za druge sudionike, utvrđen je prekršaj iz čl. 6. Čl. 13 je za tuču, a čl. 6 je drsko ponašanje”, pojasnili su iz policije.

“Ako Državno odvjetništvo zaključi da se radi o počinjenju kaznenog djela, u tom dijelu će se protiv njega zaustaviti prekršajni postupak”, navodi načelnik policije.

“Na prisutnost opojnih droga u ovom dijelu se ne radi. Prisutnost alkohola da, prisutnost droga ne”, dodaju.

“Za ovaj prekršaj se može izreći kazna od 30 dana”, ističu iz policije.

Foto: Screenshot N1