Policija uhitila muškarca koji je vrijeđao i omalovažavao strane radnike: Može dobiti tri godine zatvora

Policija uhitila muškarca koji je vrijeđao i  omalovažavao strane radnike: Može dobiti tri godine zatvora

Zagrebačka policija pronašla je muškarca za kojim je tragala nakon što je na društvenoj mreži objavio snimku na kojoj rasistički vrijeđa dostavljača iz Indije.

Riječ je o muškarcu starom 35 godina koji je pod nadzorom zagrebačke policije, izvijestili su u ponedjeljak poslijepodne.

Ranije je policija objavila da je utvrdila identitet te da traga za muškarcem čija bi se snimka mogla kvalificirati kao kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju. Za to nedjelo zakon predviđa zatvorsku kaznu do tri godine, javlja N1.

U policiji navode da su odmah po saznanju o objavljenim snimkama, na kojima je vidljivo vrijeđanje stranih državljana, započeli kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica i otkrivanja osobe sa snimke.

Operativnim radom vrlo brzo je utvrđen identitet muškaraca čija je snimka na kojoj vrijeđa dostavljača porijeklom iz Indije izazvala brojne negativne reakcije.

Autor snimke dostavljača na snimci pita otkuda je, a kada mu je odgovorio, uzvratio mu je: “Odlazi kući, ovo nije tvoja zemlja. Je*** niger, vraćaj se u Indiju”.