Pomama za hrvatskim morem. Delo poziva Slovence da, ako žele provesti ljeto na hrvatskoj obali, naprave rezervacije što prije

Pomama za hrvatskim morem. Delo poziva Slovence da, ako žele provesti ljeto na hrvatskoj obali, naprave rezervacije što prije

SLOVENSKO Delo pozabavilo se rezultatima hrvatskog turizma ove godine, kontaktiralo je i Hrvatsku turističku zajednicu pa poručilo u naslovu članka svojim čitateljima: “Zaboravite na Hrvatsku bez rezervacije.”

“Hrvatski turistički djelatnici su i više nego zadovoljni prije službenog početka ljeta. Brojke su blizu onima prije pandemije i rekordna sezona je pred vratima”, piše Delo, a prenosi Index.

Tanja Vidmar Petković iz slovenskog predstavništva Hrvatske turističke zajednice rekla je Delu da je broj dolazaka i noćenja u prvih šest mjeseci povećan za 150 posto i samo je 6 posto manji nego u 2019., a najviše je turista došlo iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Velike Britanije.

“Slovenija je tradicionalno među onima koji ostvaruju najveći turistički promet u Hrvatskoj, odmah iza vodeće Njemačke. Slovenci su ove godine u Hrvatskoj ostvarili oko 1.3 milijuna noćenja. U odnosu na prethodnu godinu, to znači 138 posto više noćenja, a u odnosu na 2019., godinu prije koronavirusa, to je povećanje od 4 posto. Kao gosti Slovenci su najbrojniji u Istri i Kvarneru, posebice u Umagu, Rovinju, Poreču i Malom Lošinju”, piše Delo.

Je li ljeto u Hrvatskoj izgubljeno za one koji nisu već napravili rezervaciju?

Novinarka je pitala HTZ je li istina da je ljeto u Hrvatskoj izgubljeno za one koji već nisu rezervirali.

“Turistički kapaciteti su već popunjeni, ali ima i rezervacija za budućnost. Što više ulazimo u glavne ljetne mjesece, teže ćemo pronaći kvalitetan smještaj, ali i dalje vjerujemo da će oni koji zaista žele doći u Hrvatsku moći pronaći slobodno mjesto”, kažu iz HTZ-a. Delo poziva Slovence da, ako žele dio ljeta provesti u susjednoj zemlji, rezerviraju odmor što prije.

Foto: Hina