Ponovno drama u Lici: Karlo Starčević traži ostavku Milinovića i Kustića

Ponovno drama u Lici: Karlo Starčević traži ostavku Milinovića i Kustića

Uoči četvrte po redu prolongirane sjednice Županijske skupštine na kojoj se trebao donijeti proračun Ličko-senjske županije za 2019., priopćenjem javnosti obratila se Hrvatska stranka prava (HSP). Tom prigodom predsjednik stranke Karlo Starčević napominje kako je došlo vrijeme za korijenite promjene.

-Dugotrajna politička kriza u Ličko-senjskoj županiji došla je do svog vrhunca i poručujemo svim sugrađanima da u toj krizi nismo sudjelovali pa ne možemo za nju preuzeti odgovornost.

Ukoliko se najavljena, a više puta prekinuta sjednica županijske skupštine, ne održi u četvrtak, 13. lipnja, pozivamo predsjednika skupštine i Ličko-senjskog HDZ-a Marijana Kustića i župana Darka Milinovića da podnesu neopozive ostavke na svoje dužnosti za dobrobit Županije.

Kao što je poznato, na prvoj konstituirajućoj sjednici je izabran predsjednik skupštine Marijan Kustić zahvaljujući dogovoru između HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera i nezavisnih lista Darka Milinovića i Ante Dabe, uz suglasnost SDSS-a te je kao takav prezentiran javnosti uz obećanje da će i proračun biti prihvaćen do 18.travnja, što nije do danas učinjeno.

Na taj način obmanuta je cijela javnost kao i naši vijećnici a danas vidimo da se tog sporazuma svi zajedno odriču optužujući jedni druge. U takvim odnosima nismo i ne želimo sudjelovati. HSP je odgovorna stranka a njezini vijećnici se pridržavaju najviših moralnih načela, te nisu i ne žele sudjelovati u nikakvoj trgovini.

Iz svega navedenog zaključujemo da je sazrjelo vrijeme za odgovornost pojedinaca koji često u javnost iznose stav o potrebi deblokade županije, a očito je da su oni upravo taj uteg zbog kojih je i nastala kriza i blokada. Zbog svega navedenog pozivamo župana i predsjednika županijske skupštine da hitno podnesu neopozivu ostavku te da se iduće vrijeme iskoristi za izbor novog, odgovornog predsjednika skupštine, da dožupani preuzmu vođenje županije te usvoji proračun kako bi se razriješila kriza bez novih nepotrebnih političkih izbora, stoji u priopćenju HSP-a.

Foto: Mladen Volarić/Hina