Ponovno se oglasio poznati novinar čija je izjava postala viralni hit: Odgovorio na pitanje “tko ga tjera da jede ćevape za 100 kuna”

Ponovno se oglasio poznati novinar čija je izjava postala viralni hit: Odgovorio na pitanje “tko ga tjera da jede ćevape za 100 kuna”

Nakon što je jedna njegova kritička opaska izazvala brojne reakcije, poznati televizijski novinar Ivan Vrdoljak ponovno je komentirao gastronomsku ponudu hrvatskog turizma.

“OK, prije nego što me neki proglase najvećim hejterom hrvatskog turizma temeljem JEDNE kritike…

Mislim da Hrvatska ima najljepše more na svijetu, gomilu odličnih restorana, hotela i turističkih djelatnika.Ali kao čovjeku koji voli svoju zemlju, smatram da je domoljubno ukazati i na pojedine primjere s lošim omjerom cijene i kvalitete. U takvim slučajevima nije problem visoka cijena, nego niska vrijednost koju dobiješ za svoj novac.

Vrhunski steak s ove fotografije rado sam platio 250 kuna, zato jer mi je fin i smatram da vrijedi toliko. To je ujedno i odgovor na pitanje “tko ga tjera da jede ćevape za 100 kuna ako nema novaca”. Nitko me ne tjera. Nisam ih ni jeo, jer smatram da nijedni ćevapi ne vrijede toliko, a kamoli oni u random pečenjari uz plažu. No to je stvar osobnog izbora, jer živimo na slobodnom tržištu.Dobar tek svima”, napisao je Vrdoljak.

Vrdoljak: Vrhunski steak s ove fotografije rado sam platio 250 kuna, zato jer mi je fin i smatram da vrijedi toliko

Podsjetimo, njegova prethodna objava postale je viralni hit.

“Vidio sam ponešto svijeta… dio Sjeverne i Srednje Amerike, Azije, Afrike. Posjetio sam većinu europskih metropola. London, Pariz, Rim, Istanbul, itd.

Ovog ljeta sam si samo potvrdio stav da se kao gost – nigdje ne osjećam toliko prevareno kao u vlastitoj zemlji, točnije na Jadranu.Ne znam kako drukčije nazvati ova iskustva (različite destinacije i vrlo prosječni ugostiteljski objekti, nijedan nije fancy):

– osrednji apartman za 700 kn/noć “s parkingom” kojeg zapravo nema

– “salata s piletinom” bez piletine za 80 kn- minijaturni burger od 105 kn u random pečenjari uz plažu

– cola od 25 kn koju prvo dobiješ iz rinfuze u čaši, pa tek onda u boci kad je zatražiš

– ćevapi od 100 kn

– konobari koji si sami određuju i uzimaju napojnice

Teška pretencioznost, bezobrazluk i uvreda zdravom razumu”, napisao je Ivan Vrdoljak.