Popularni Gordan Lauc odgovara na pritanja svojih fanova: Zašto preboljeli ne ulaze u službnu statistiku imunih

Popularni Gordan Lauc odgovara na pritanja svojih fanova: Zašto preboljeli ne ulaze u službnu statistiku imunih

Gordan Lauc na svojoj izuzetno posjećenoj Facebook stranici vrlo često izravno odgovara na pitanja svojih fanova. Gospodina Rusmira Memića je zanimalo kakav imunitet imaju preboljeli i zašto Andrej Plenković, Krunoslav Capak i Vili Beroš brojevima cijepljenih/imunih ne dodaju i one koji su preležali covid.

“Gospodine Lauc, imam pitanje za koje ne znam drugo mjesto za postaviti, a na koje bih dobio približno točan i znanstveno dokazan odgovor. Ako si nađete vremena i smatrate ovaj upit relevantnim, unaprijed se radujem vašem odgovoru. Pokušat ću biti što kraći.

-Da li nakon obolijevanja od covida i preležane bolesti osoba ima prirodni imunitet na isti?

-Ukoliko je odgovor da, koliko takav imunitet traje po dosadašnjim dostupnim informacijama?

-Još jednom ako je odgovor da i ako postoji imunitet, zašto se brojevima cijepljenih/imunih ne dodaju i brojevi onih koji su preležali covid!? Hvala unaprijed”, piše gospodin Rusmir Memić . Naglasio je da preboljeli imaju imunitet, ali da ne zna koliko on traje. A evo cijelog Laucovog odgovora koji je za samo dva sata dobio čak 186 lajkova.

“1) da, 2) nitko to ne zna za pojedinca, no statistički puno dulje nego nakon cijepljenja, 3) Ne znam.

Možda ima neke veze s time što kad bi sve one koji su preboljeli smatrali imunima, broj ljudi kojima bi mogli prodati “pretplatu” na cjepiva za cca $50 godišnje bi se više nego prepolovio”, napisao je Lauc.

Foto: Hina

Facebook Comments