Poznati američki Hrvat ogorčen: Skratite priču i dajte odmah trofej Messiju. Ovako gubimo vrijeme

Poznati američki Hrvat ogorčen: Skratite priču i dajte odmah trofej Messiju. Ovako gubimo vrijeme

Kreativni direktor CBS Sporta, ‘naše gore list’ Pete Radovich u Americi prati utakmicu, a svoje je mišljenje o svemu što vidi jasno izgovorio na svom Twitter profilu.

‘Teško je igrati s jedanaestoricom na njih 12. Samo mu dajte trofej. Zašto trošimo vrijeme?’ Napisao je to na svom Twitter profilu kreativni direktor CBS Sporta Pete Radovich, Zadranin s američkom adresom.

Pete Radovich

Time je jasno dao do znanja koliko je, i više nego očita, naklonost suca i svega popratnoga prema Argentini i Lionelu Messiju, ubzro je dobio i odgovora kako još uvijek nije vrijeme za odustati, te da je još dovoljno vremena ostalo do kraja za preokret, javlja Tportal.

Na Twitteru se uistinu užarilo i mnogi su upravo na strani naše reprezentacije. Neki su tako pisali kako su ‘svi oni danas Hrvatska’, dok su drugi jasno rekli: ‘Može li biti očitije koliko su trude napraviti sve da Argentina pobjedi. Kako je to bilo za penal?’

Inače, Pete Radovich jedan je od najnagrađivanijih svjetskih televizijskih producenata koji je tijekom svoje karijere osvojio čak 41 Emmy. Zovu ga i alfom i omegom prijenosa Super Bowla i Lige prvaka.

Dosušeni jedanaesterac bio je tema i mnogih nsvjetskih medija.

Evo što kažu stručni komentatori engleskog Mirrora:

“Zapravo, ovo je prekršaj Juliana Alvareza. Vratar nije mogao ništa drugo osim stajati na mjestu, a Alvarez je naletio na njega. Sudac nije išao gledati na VAR, to ne mogu razumjeti”, kazao je Ian Wright, bivši reprezentativac Engleske, danas neizostavni dio analitičkog dijela utakmice, javlja Jutarnji list.

S njim se slaže i Gary Neville, legendarni bek Manchester Uniteda..

“Tako je, ovo uopće nije trebao biti kazneni udarac. Livaković je zapravo samo napravio pokret udesno, zaustavio se prije nego što je Alvarez uputio udarac, a onda mu je Argentina odnio nogu. Što vratar može učiniti u takvoj situaciji? Morao je napraviti taj pokret, morao je postaviti nogu. Da je nastavio trčati prema Alvarezu, onda bi ovo bilo pošteno dosuđeno, ali on se prije toga zaustavio”, mišljenje je Nevillea, a na tom tragu zaključak iznosi i Roy Keane, također dugogodišnji član Crvenih vragova.

“Hrvati su loše reagirali u obrani, ali slažem se s momcima, ovo nije kazneni udarac”, rekao je Keane.

Ugledni francuski list L‘Equipe sastavio je anketu nedugo nakon argentinskog gola za vodstvo. Zasad je glasovalo oko 50 tisuća čitatelja, od čega je 58 posto uvjereno da Orsato nije smio dosuditi kazneni udarac, 30 posto slaže se s odlukom, a ostatak ne može procijeniti.

Ima i onih koji su u potpunosti na strani Orsata, kao na primjer La Gazzetta dello Sport – talijanski list – koji je u svom live prijenosu napisao da se radi o “čistom kaznenom udarcu”.

Naslovna fotografija: Hina