Poznati informatičar Lucijan Carić tvrdi: Mate Rimac je muljator i demagog

Poznati informatičar Lucijan Carić tvrdi: Mate Rimac je muljator i demagog

Lucijan Carić reagirao je na članak u Jutarnjem o novom velikom projektu Mate Rimca

Nakon što je Jutarnji list danas objavio kako osnivač tvrtke Rimac automobili kreće u prvi korak prema realizaciji 3,4 milijarde kuna teškog projekta za razvoj i uspostavu mreže električnih autonomnih taksija u Zagrebu, na tu je najavu reagirao informatički stručnjak i poznati poduzetnik Lucijan Carić.

Suvlasnik IT kompanije DefenseCode Lucijan Carić jutros je na svom Facebooku objavio kratki komentar. – Hahahahaha, wuahahahahaha, muahahahahaha, LOL – napisao je uz poveznicu na vijest o novom projektu Mate Rimca, javlja Jutarnji list.

Lucijan Carić

Carić je kasnije dodatno pojasnio na što je mislio.

  • Pitaju se neki ljudi zašto takav hejt prema Mati.

Evo, pa da budem otvoren: Mat-e Rim@c je muljator i demagog e-Loanovsko-Trumpovskog stila (u kontekstu) tužne banane.

Ne, neće biti nikakve mreže električnih autonomno vozećih robotaksija 1. siječnja 2024. godine zato:

a) Jer Mat-e Rim@c neće do tada proizvesti sustav autonomne vožnje

b) Jer Mat-e Rima@c neće do tada proizvesti električni auto pogodan za taksiranje, pogotovo ne u količini potrebnoj za mrežu robotaksija

Na ovo stavljam 10k eura, a Mat-e ako je faca neka mi ponudi dobar koeficijent, ali ne tipa 2, 5 ili 10, već takav koliko mu je jezik dug – 50 ili 100, pa da ga vidimo – napisao je Carić.

Kasnije je imao još dvije objave.

– Inače, Mat-e ne kuži odakle ljudima dojam da je na javnoj sisi. Ove milijarde koje se sada spominju za robotaksije su javna lova, a bilo je tu još sitnih perkova i prije. Honi soit qui mal y pense… – napisao je u prvoj, a u drugoj zaključio: – Vidim da se digla prašina, pa proširujem ponudu Rimcu – dam mu soma eura za svaki od 150 na današnji dan isporučenih C2, ako on meni da soma za svaki neisporučeni.

Foto:Hina