Mihanović se ispričao Livnjacima: Zašto i dalje tvrdi da su ga zlonamjerno interpretirali?

Mihanović se ispričao Livnjacima: Zašto i dalje tvrdi da su ga zlonamjerno interpretirali?

Kandidati za gradonačelnika Splita Vice Mihanović i Ivica Puljak tijekom sučeljavanja su se osvrnuli i na navode da su dijelovi Mihanovićevog doktorskog rada plagijat.

“Što se tiče tih lažnih optužbi, ja sam već odgovorio i podigao tužbu protiv Indexa, koju ću dobiti na sudu. To što dobijem ću donirati u humanitarne svrhe. Međutim, Vi ste jučer ponovili cijelu rečenicu iz mog doktorata, čime ste jasno dali do znanja da ste ga itekako čitali, jer novinar Indexa Matijanić, koji je završio srednju školu u Livnu, to jednostavno nije u stanju pročitati. On ne zna što su doktorati. Ali Vi i Vaš kolega, akademik Silobrčić, Vi to itekako znate dobro i već ste to radili do sada”, rekao je Mihanović.

Danas se Mihanović na Facebooku osvrnuo na svoju izjavu i ispričao se Livanjkama i Livnjacima. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Imam potrebu reagirati na zlonamjerne interpretacije moje jučerašnje izjave da novinar Indexa, koji je pisao o mom doktoratu, nije bio u stanju napisati taj tekst jer je završio srednju školu u Livnu. Ni na koji način nije mi bila namjera podcijeniti bilo koga tko je završio srednju školu, a kamoli to što je tu školu završio u Livnu. Moja izjava odnosila se na novinara Indexa Vladimira Matijanića koji nema nikakve kompetencije analizirati moj doktorat i uvjeren sam da je netko drugi stvarni autor prvog teksta kojim je otvorena priča o mom doktoratu. Njega treba tražiti u krugu oko akademika Silobrčića i Ivice Puljka, koji su se po istom modelu obračunavali i s ministrom Pavom Barišićem.

Imam puno prijatelja Livnjaka i to su ljudi koje duboko poštujem i cijenim. Split se u Domovinskom ratu branio na Kupresu i Livnu i to se nikad ne smije zaboraviti.

I zato, se želim ovim putem ispričati svim Livanjkama i Livnjacima ako sam ih svojom izjavom povrijedio. To mi ni u kojem slučaju nije bila namjera”, napisao je Mihanović.

Foto: Hina