Poznati liječnik proglasio izdajnicima generale Gotovinu, Rojsa i Lošu: U dogovoru s Milanovićem žele osloboditi udbaše

Poznati liječnik proglasio izdajnicima generale Gotovinu, Rojsa i Lošu: U dogovoru s Milanovićem žele osloboditi udbaše

Poznati psihijatar Herman Vukušić žestoko je reagirao na pismo u kojemu šestorica generala traže pomilovanje udbaša Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

“Veliki je petak godine Gospodnje 2022 i Vas šestorica izdajnika natjerali ste me da večer provedem tako da vam se javno obratim, umjesto da budem sa obitelji u molitvi i postu.Neke od vas osobno i predobro poznajem, čak sam vas i cijenio (Srebrni mislim na tebe), neki su mi u plavoj kuti izdavali knjige na fakultetu, nekima je moj otac poslovno pomogao, nekima sam ja braću vodio po vještačkim komisijama, a o nekima sam godinama slušao legende, ali sam od prave legende, pokojnog Janka Bobetka, čuo i pravu istinu.

Sve vas ujedinjuje akt potpisa izdajničkog pisma kojima tražite pomilovanje udbaških krvnika, a mi koji iole poznajemo lik i djelo narcisa sa Pantovčaka znamo da to radite sa njim u dogovoru i po njegovoj narudžbi, jer on ima dugove prema svojoj komunističkoj bratiji koji su višegeneracijski.Samo je pitanje za koliko ste se škuda prodali i šta vam je obećao?Nova odlikovanja?

Pa već sada bi vam Žukov mogao pozavidjeti na epoletama kojima se krasite?Nova uzgajališta? Oprost dugova? Nova gradilišta za bespravne objekte?Znajte jedno, jude proklete, sve što vam je obećao taj i laže, kao što je lagao hrvatski narod na svim funkcijama koje je obnašao, a ovim se vašim činom u grobu okreću svi oni koji su poginuli za našu slobodu”, ističe

O vašim preživjelim vojnicima neću niti govoriti, pogledajte samo kako društvene mreže i forumi gore od njihove boli izazvane vašom izdajom.Ali, vas za njih ionako nikada nije niti bilo briga…Oni se godinama ubijaju i umiru od boleština, a vi mi jude proklete pokažite kada ste nešto za njih napravili od kada ste napustili svoje udobne vojne sinekure i uvalili se u kvaziudruge i neosunčana mjesta političara na moći.

.Jedino dobro što ste ovim činom napravili jest da ste pokazali svoje pravo lice i odali nalogodavce svojeg gospodara s Pantovčaka.Sud Gospodnji je blaga milost od onoga kako ćete vi završiti u sjećanju hrvatskoga naroda”, zaključuje Vukušić.

Podsjetimo, odvjetnik Anto Nobilo kao pravni zastupnik Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, 2016. godine osuđenih za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, priprema zahtjev za njihovo pomilovanje, piše u petak Jutarnji list.

U tijeku je potpisivanje takvoga zahtjeva koji će se uputiti predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću. Prema informacijama Jutarnjeg lista pismo namjeravaju potpisati generali Ante Gotovina, Ivan Čermak, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić, Krešimir Ćosić te Davor Domazet Lošo.

Perković i Mustač su u kolovozu 2016. na sudu u Muenchenu proglašeni krivima za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Zahtjev za pomilovanjem njih dvojice Milanoviću predstavlja izazov a nove politike prozivke kako pogoduje “udbašima” trebali bi anulirati proslavljeni generali koji smatraju da zbog doprinosa u stvaranju hrvatske države i obrane zemlje Perković i Mustač zaslužuju pomilovanje, piše Jutarnji list.

Po Zakonu o pomilovanju predsjednik Republike daje pomilovanje osuđenim osobama za kaznenopravne sankcije koje su izrekli sudovi u Hrvatskoj ili koje se izvršavaju u Hrvatskoj. Pomilovanje koje daje predsjednik države nije uvjetovano količinom izdržane kazne.

Molba se podnosi Ministarstvu pravosuđa i uprave koje će o njoj obavijestiti zatvor u kojemu Perković i Mustač izdržavaju kaznu i zatražiti od njih podatke relevantne za sastavljanje izvješća o molbi.

Foto: Hina