Poznati novinar RTL-a poručuje Faktografu: Ne blatite više moje ime i ne objavljujte laži

Poznati novinar RTL-a  poručuje Faktografu: Ne blatite više moje ime i ne objavljujte laži

Poznati novinar RTL-a Boris Mišević ponovno je reagira na pisanje Faktografa koji za jednu njegovu objavu napisao da bi “mogla biti zavaravajuća”. Mišević i dalje ostaje pri svome stavu i smatra da je njegova objava istinita.

“Ne, upravo suprotno! Ova objava daje ISTINIT i CJELOVIT kontekst. Skupovi su bili za Bolsonara, bilo je više milijuna ljudi, nisu bili antidemokratski ( mirni su bili ) I netočno je da ih je bilo nekoliko desetaka tisuća. Ne blatite više moje ime i ne objavljujte laži. Ovakvi pokušaju diskreditacije mene kao novinara su pravno i etički neprihvatljivi. Niste opovrgnuli ništa što sam napisao, jer nemate što. Ne možete nekoga ovako napadati bez trunke odgovornosti”, ističe Boris Mišević.

Podsjetimo Faktograf je jučer objavio tekst u kojemu tvrdi da je “novinar RTL-a Boris Mišević na Facebooku je objavio status u kojem netočno prikazuje skupove brazilskog predsjednika Bolsonara, dok za istu stvar istovremeno proziva druge novinare.

“Mišević u svojoj objavi optužuje novinare za manipulacije informacijama iz Brazila. Zamjera im da umanjuju broj ljudi koji su izašli na ulice podržati brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara te da lažno opisuju prosvjede antidemokratskima. Mišević to ne piše eksplicitno, ali iz njegove objave proizlazi kako vjerojatno polazi od teze da dobrovoljno javno okupljanje građana ne može biti antidemokratsko.

Međutim, upravo RTL-ov novinar ovakvim “izvještavanjem” o zbivanjima u Brazilu čini ono što zamjera drugima: iskrivljava činjenice, tj. stvara “fiktivni narativ”.

U Miševićevoj objavi ne imenuju se novinari ili mediji koji, prema njegovom sudu, manipuliraju informacijama iz Brazila. Međutim, evidentno je da se referira na izvještaj novinske agencije Hina, koji je objavljen na portalima više hrvatskih medija (Jutarnji.hr, Index.hr, 24sata.hr), istaknuo je Faktograf.