ŠOK I NEVJERICA U MEĐIMURJU: Uhićen župan Matija Posavec, osumnjičen i poznati SDP-ovac

ŠOK I NEVJERICA U MEĐIMURJU: Uhićen župan Matija Posavec, osumnjičen i poznati SDP-ovac

Rano jutros policija i USKOK krenuli su u novu veliku akciju uhićenja, ovoga puta na području Međimurja.

U novoj akciji policije i Uskoka u petak je zbog korupcije uhićen međimurski župan Matija Posavec, neslužbeno se doznaje, dok policija i Uskok ništa ne otkrivaju. Među osumnjičenima je i SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač.

Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, počevši od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita, javlja N1.

Tijek događaja

11:00 Iz županije nema službene potvrde o uhićenju Posavca

Iz Međimurske županije još uvijek nema službene potvrde o uhićenju župana Matija Posavca u sklopu velike Uskokove akcije na međimurskom području.

10:56 Akcijom uhićenja obuhvaćeno 6 osoba

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je da je u akciji uhićenja u Međimurju obuhvaćeno šest osoba. “Radi se o koruptivnim kaznenim djelima, radi se o nadležnosti USKOK-a tako da policija u suradnji s USKOK-om provodi dokazne radnje”, rekao je Milina.

Kako neslužbeno doznaju 24sata od izvora bliskih istrazi, Matija Posavec uhićen je u jutrošnjoj istrazi zbog sumnje da je primio mito za zapošljavanje u iznosu od 10.000 kuna od Josipa Kobala. Također, neslužbeno doznajemo da je čin snimljen.

10:54 Šef MIP-a o ukidanju imuniteta

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Robert Jankovics, za N1 je komentirao situaciju.

“Informacija najvažnija je da je sjednica MIP-a danas u 15 sati. Dobili smo materijal, traži se za kolegu Kovača odobrenje Sabora za vođenje kaznenog postupka te za lišavanje slobode i određivanje istražnog zatvora. Na teret mu se stavlja trgovina utjecajem”, rekao je Jankovics, dodavši da će on podržati taj zahtjev i glasati za skidanje imuniteta Kovaču.

“Ovaj mandat je počeo sa skidanjem imuniteta i pritvora za tada dva zastupnika. Ovo je intenzivnih godinu dana, za koje nismo ni zamislili da će tako izgledati”, rekao je Jankovics.

Foto: Hina

Facebook Comments