Poznati odvjetnik o suđenju u Zambiji: Histerični “jugo novinari” žele pod svaku cijenu diskreditirati svjedoka Ivana Pernara

Poznati odvjetnik o suđenju u Zambiji: Histerični “jugo novinari” žele pod svaku cijenu diskreditirati svjedoka Ivana Pernara

Davorin Karačić, odvjetnik i član Hrvatskih suverenista, reagirao je na medijske napade dobrog dijela hrvatskih medija na Ivana Pernara zbog njegovog svjedočenja u Zambiji.

“Prateći histerično urlikanje jugo novinara, kojim pokušavaju diskreditirati Pernara, uočavam da oni ne stavljaju naglasak na validnost dokumentacije, nego pokusavaju provući stav kako je sama činjenica da ljevičari žele nabaviti djecu iz nerazvijene zemlje, dovoljna da ih se mora smatrati ispravnima i poštenima, te time iznad zakona. Ono sto najviše zastrašuje jest pretenzija medija da unaprijed nekoga proglase ispravnim ili neispravnim, a da nista ne znaju o bitnim činjenicama slučaja, na temelju vlastitih ideoloških naočala”, ističe Davorin Karačić.

Davorin Karačić

Davorin Karačić je komentirao i dosadašnji tijek suđenja u Zambiji.

“Kako se sudjenje zambijskoj osmorici blizu kraju, ja i dalje zelim samo znati, jesu li dokumenti iz Konga, izvorni te valjani ili nisu.Nisam pobornik a priori tvrdnje da su išli po djecu da bi ih iskorištavali. Mozda su bili naivni, mozda su prelazili zakon iz najboljih namjera, mozda bude sve cisto a možda ih pomazi sreća akuzatornog anglosaksonskog kaznenog postupka, ali pobogu, mene ovaj slucaj zanima samo s pozicija zakonitosti i valjanosti postupanja hrvatskih institucija.

Ako se aljkavo vode nadgledanja stranih odluka te ih se ne provjerava, hocemo li sutra biti zatrpani vjenčanim listovima iz Gornjeg Tungubara, San Padrina i Bambina ili Guzonezije temeljem kojih će traziti dozvole boravka ili zahtjevi za državljanstvo?Nečuveno je da jedna zemlja ciji drzavljani vise u ćorki u Africi, a koja tvrdi da su im papiri cisti, hitno ne traži ocitovanja drzave u kojoj su papiri izdani”, zaključuje Davorin Karačić koji je široj javnosti poznat po tome što je zastupao pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Foto: Screenshot/HRT