Poznati riječki vjeroučitelj o napadu na Dobrivoja Arsića: Lešinarski mediji imaju zadatak prikazati naše društvo u najgorem svjetlu

Poznati riječki vjeroučitelj o napadu na Dobrivoja Arsića: Lešinarski mediji imaju zadatak prikazati naše društvo  u najgorem svjetlu

Marin Miletić, vjeroučitelj iz Rijeke, komentirao je slučaj napada na Dobrivoja Arsića, etničkog Srbina, na Viškovu u Rijeci.

Za napad na nacionalnoj osnovi je optužen Matko Škalamera, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka i dugogodišnji član spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja. Škalamera negira motiv koji mu se pripisuje.

Kada su saznali tko je počinitelj, mnogi Riječani su mu stali u obranu ili zahtijevali da se pričeka s donošenjem javne osude prije no što je poznato više detalja o slučaju. Tako je reagirao i poznati vjeroučitelj.

“Presumpcija krivnje. Nevin si dok ti se ne dokaže suprotno. To ne postoji u našem društvu. Lešinarski mediji, baš moram upotrijebiti ovu groznu riječ, lešinarski mediji, napadnu, osude, zatvore – bez da se čuje druga strana. Bez prilike da netko utvrdi da se isto nije dogodilo na način na koji su mediji utvrdili. a dobro organizirana ekipica se baš trudi naše društvo prikazati onakvim kakvim oni isti imaju zadatak ga prikazati. Dno jedno.

Žalosti to. Jako to žalosti. I budi emocije pravde i istine u našoj zemlji. Kada ćemo možda morati ustati, izaći na naše ulice? Istine radi, samo radi nje, istine.

Drži se Škalamera. Nisi sam! Niti ćeš sam ostati” napisao je Marin Miletić.

Foto: Facebook