Poznati sportski novinar: Postoji čak scenarij po kojem se može pokrenuti likvidacija Dinama

Poznati sportski novinar: Postoji čak scenarij po kojem se može pokrenuti likvidacija Dinama

Nakon još jedne neuspješne sjednice Izvršnog odbora i uoči nove koja je sazvana u subotu, pokušaj Dinama da usvoji novi statut komentirao je urednik Sport kluba Igor Flak. “Priča traje još od srpnja kada je radna skupina usvojila jedini javno poznati prijedlog novog statuta, a koji je Barišić spremio u ladicu.” Od tada traju diplomatski ratovi između, čini se, predsjednika kluba Mirka Barišića i Nikole Hanžela sjedne strane, te navijača s druge strane. No očito ni Barišić nije siguran u većinu u skupštini, što znači da postoji i dio starih skupštinara koji su bliži idejama o demokratizaciji kluba po načelu jedan član jedan glas koji zagovaraju navijači.

“Ako se do kraja godine ne održi nova skupština Dinamo bi se mogao naći u ozbiljnim problemima, postoji čak scenarij po kojem se može pokrenuti likvidacija kluba,” upozorava Flak. “Pretpostavljam da će se naći neko rješenje, ali mislim da nakon toliko godina provedenih uz Mamića Barišić ne može biti dio budućnosti Dinama”, javlja N1.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: OŠTRA IZJAVA: Je li Tatjana Dragović poslala šifriranu poruku Goranu Ivaniševiću

Podsjetimo, Izvršni odbor Dinama održao je danas četverosatni sastanak. Očekivalo se da će glavna tema biti novi Statut kluba, a tu će podjele ponovno igrati važnu ulogu. Naime, Dinamo je osnovao radnu skupinu stručnjaka koji su mjesecima pripremali novi Statut i pripremili su ga. No taj najvažniji klupski dokument nije stigao na dnevni red posljednje Skupštine, predsjednik Mirko Barišić nije ga uvrstio jer se njemu i ljudima koji su uz njega nije svidio način na koji se ulazi u Skupštinu, navijači su željeli ravnopravan broj skupštinara koje bira Izvršni odbor i onih koje biraju oni, a to se Barišiću i njegovu ‘odjelu’ nije svidjelo.

Poznati sportski novinar Igor Flak

Stoga je osnovana nova radna skupina za Statut koja ima nove ideje. Važnu ulogu u svemu igra Nikola Hanžel koji ima ideju da Izvršni odbora bira 40 članova Skupštine, navijači 20, a da jedno mjesto pripada predstavniku grada. Dinamo se nakon današnjeg sastanka oglasio priopćenjem iz kojega je vidljivo da ništa nije dogovoreno i da će se u idućem razdoblju nastaviti pregovori.

“U ponedjeljak 27. studenog 2023. godine održana je treća sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo. Na sjednici su prodiskutirana natjecanja u SS HNL-u i UEFA Europa Konferencijskoj ligi do kraja tekuće godine te je prihvaćena projekcija financijskog plana za 2024. godinu. Izvršni odbor raspravljao je o budućim koracima i radnjama kluba u pogledu stadiona i budućeg kampa s jasno definiranim ciljevima u narednom razdoblju. Na sjednici je načelno dogovoren tekst novog statuta koji će biti finaliziran do sljedeće sjednice Izvršnog odbora koja će se održati prije nadolazeće Skupštine“, stoji u priopćenju Dinama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Stručnjak za nekretnine: Cijene stanova pumpaju stranci. A cijene poslovnih prostora. Prava “sitnica”. U Dubrovniku i 36 000 eura po kvadratu

Podsjećamo, prije nekoliko dana navijači su došli u klub ne bi li razgovarali o svemu, pa je navodno i nakon utakmice s Osijekom obavljena nova runda razgovora. Zna se da navijači žele da Izvršni odbor bira 32 člana Skupštine, oni 28 i jednoga Grad Zagreb. Ne znamo koliko su ti razgovori dali rezultata, no vidjeli smo na utakmici s Osijekom da navijači sve više sumnjaju u iskrenost sadašnjih čelnika Dinama, pa je na sjevernoj tribini osvanuo transparent “Istječe vam vrijeme, ne testirajte naše strpljenje”.

Ozbiljno se osjeća njihovo nezadovoljstvo svime što se događa oko Statuta pa i cijelog kluba. Što i ne čudi, jer oni su pomogli da se sruši struja koja je podržavala Zdravka Mamića ili kasnije Damira Zorića koji je bio predvodnik borbe s Barišićem i njegovim pratiteljima. Pristali su i na manji broj svojih predstavnika u Izvršnom i Nadzornom odboru u odnosu na ono što su prvotno tražili, a sad se osjećaju izigranima.

Foto: Hina