OŠTRA IZJAVA: Je li Tatjana Dragović poslala šifriranu poruku Goranu Ivaniševiću

OŠTRA IZJAVA: Je li Tatjana Dragović poslala šifriranu poruku Goranu Ivaniševiću

Tatjana Dragović ponovno je izazvala pomutnju na društvenim mrežama, nakon što je na svom Instagram profilu podijelila citat Joana Meiera koji govori o bezobzirnom odnosu očeva prema majkama njihove djece.

Otac koji zlostavlja majku pokazao je da ne može staviti interese djece na prvo mjesto, budući da je zlostavljanje njihove majke, potkopavanjem njezine dobrobiti, samo po sebi štetno za djecu‘, podijelila je.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Plenković na mukama: Troskot otkrio zašto Barbarićeva kuća nije srušena i zašto šef HEP-a nije smijenjen

Ovo nije prvi put da je Tatjana na društvenim mrežama istaknula važnost zdravog odnosa između roditelja. Nedavno je tako podijelila i citat glumca Matthewa McConaugheyja, koji glasi: ‘Najbolja stvar koju možeš učiniti kao otac je pobrinuti se da oni vide koliko voliš njihovu majku.’

Tanja Dragović želi nasljedstvo
Tanja Dragović

Njeni obožavatelji ne mogu se ne zapitati pitaju jesu li ove poruke upućene bivšem suprugu, proslavljenom tenisaču Goranu Ivaniševiću koji je nedavno podigao niz tužbi protiv Tatjane i njihove 20-godišnje kćeri Amber, javlja Storry.

Goran i Tatjana vjenčali su se 2009. u američkom gradu San Pedro, daleko od očiju javnosti, kada su već imali dvoje djece. Razveli su se 2013. godine, a Ivanišević sada zahtjeva polovicu luksuznog stana u kojem Tatjana živi sa suprugom Vlahom, i kćerima Amber i Luce. Inače, Amber je u zemljišnim knjigama vlasnica spomenutog stana.

Podsjetimo, umirovljeni tenisač Goran Ivanišević (52) posljednjih dana jedna je od glavnih tema u medijima, a novinske stupce puni zajedno sa svojom bivšom suprugom Tatjanom Tanjom Dragović (45). Naime, Goran je početkom tjedna na društvenim mrežama otkrio da od bivše supruge traži novac koji je zaradio prije i nakon braka. Objavu su prenijeli svi domaći mediji,a nakon toga ju je umirovljeni tenisač obrisao. 

O ovoj temi istraživao je i magazin Nacional koji je otkrio da Ivanišević tužio suprugu u nekoliko navrata te da je sud Tatjani blokirao  svu imovinu te su napisali i kako je Goran pokrenuo više postupaka s ciljem da bivšoj supruzi oduzme dio imovine koja joj je pripala na temelju njihovih ranijih međusobno potpisanih sporazuma. Uz to, postupak je navodno pokrenuo i protiv kćeri A.I. te traži polovicu stana koji joj je darovala Tatjana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznati hrvatski književnik se umiješao u sukob između Livaje i Dalića: Na čiju je stranu stao?

Nacional je potom objavio i sadržaj sporazuma kojim su Tatjana i Goran 2012. godine regulirali međusobne odnose te imovinsko-pravna pitanja koja proizlaze iz zaključivanja braka. Taj su ugovor Tatjana i Goran potpisali 8. ožujka 2012 godine i ovjerili kod javne bilježnice u Rijeci. U ovom ugovoru u jednoj od stavki dogovoreno je i tko bi preuzeo brigu o njihovoj djeci u slučaju njihove smrti.  Iz dokumenta koji je u posjedu Nacionala Goran Ivanišević se obvezuje posebnim ugovorom prenijeti na tadašnju suprugu Tatjanu Dragović prava koja proizlaze iz Ugovora zaključenog s menadžerom Ionom Tiriacom, prenosi Večernji list.

Isto tako Ivanišević se obvezuje svoju godišnju zaradu, koja preostane nakon podmirivanja poreza, dijeliti s Tatjanom u omjeru od 50%-50%, na način da se po isteku godine i podmirivanju poreza, obvezuje isplatiti Tatjani Dragović pola svoje godišnje zarade, umanjene za plaćene poreze. Iz ugovora je vidljivo i kako je na tadašnju suprugu prenio i dionice Karlovačke banke nominalne vrijednosti 4,5 milijuna kuna u cijelosti, bez naknade i ugovorom je utvrđeno i kako se dijeli zarada u slučaju da Tatjana odluči prodati dionice.

Sporazum utvrđuje i da Tatjana Dragović upisana kao vlasnica nekretnina, te da posjeduje stan od 210 kvadrata u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu koji je, prema informacijama iz ovog ugovora kupila 2004. godine od Pere Lozice, ona također posjeduje i stan od 434 kvadrata na Radničkoj cesti u Zagrebu te na toj istoj adresi ima i četiri garažna mjesta. Prema ugovoru kojeg objavljuje Nacional Tatjana se također obvezala u roku od osam dana dati pola zarade od prodaje spomenutih nekretnina Goranu Ivaniševiću, a nakon što se podmiri hipoteka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Moderna “špijunirala” Đokovića i Muska zbog njihovog stava o cijepljenju: Zanimljivo da je Bill Gates veliki dioničar ove tvrtke koja je pak veliki sponzor US Opena

Nacional sada piše i nove informacije, a to su da je Goran Tatjanu optužio da je s njihovog zajedničkog računa u Monte Carlu posudila 2.9 milijuna eura u različitim valutama.

Ivanišević je 13. siječnja 2023. godine tužio Tatjanu zbog isplate duga. Optužio ju je da je sa zajedničkog računa u Monte Carlu tijekom gotovo šest godina – preciznije od rujna 2015. do travnja 2021. godine – od njega posudila 2.9 milijuna eura u različitim valutama.

– Pozajmice su vršene sa zajedničkog računa u Monte Carlu te s njegovog računa u Zagrebačkoj banci. Tatjana Dragović se obvezala cijeli iznos vratiti do kraja 2021. godine, prema svojim mogućnostima. Međutim, Tatjana Dragović je do 8. ožujka 2021. vratila 454.538 eura – stoji u tužbi koju je tenisač podnio protiv bivše supruge, a piše Nacional.

– S danom 1. siječnja 2022. godine dospjelo dugovanje Tatjane Dragović iznosi 2,47 milijuna eura –  stoji dalje.

Nacional piše kako je Ivanišević kao dokaz priložio Excel tablicu, potvrdu o prometu po računima otvorenima u banci u Monte Carlu i Zagrebačkoj banci te ispis WhatsApp poruka. Zato što mu bivša supruga nije vratila posuđeni novac, Goran sudskim putem traži da mu ga vrati s kamatama, stoji u tužbi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mirjana Hrga: Rat u Ukrajini nije počeo u veljači 2022. godine nego davne 2013. Tada se u Kijevu pojavio John McCain

U istoj tužbi sudu predlaže da odredi privremenu mjeru. Naziva je privremenom mjerom osiguranja naplate. Poziva se na to kako ‘postoji opasnost da će Tatjana Dragović svoju imovinu prodati ili prikriti, što će otežati naplatu njegove tražbine’. U tužbi dodaje da će privremenom mjerom Tatjana Dragović pretrpjeti ‘samo neznatnu štetu’.

Privremena mjera zabranila bi Tatjani Dragović da proda ili optereti nekretnine i pokretnine. Ujedno bi joj blokirala račun u banci, stoji u tužbi od 13. siječnja ove godine.

– Opasnost postoji već zbog činjenice da se radi o višemilijunskom iznosu. Odnosi su poremećeni i tužena Tatjana Dragović bi mogla odmah otuđiti ili opteretiti svoju imovinu i tako onemogućiti naplatu tražbine – stoji u prijedlogu iz siječnja ove godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Sramotan napad na Dalića: On je limitiran kao nogometni znalac. Teški ziheraš. Drugi mu kroje momčad i malo je visoko poletio

Izgleda da je Goran Ivanišević potpisao jako nepovoljna “bračni ugovor” koji je njegovoj bivšoj supruzi zapravo daje pravnu mogućnost da traži pola njegove zarade. Možda i zbog toga Goran Ivanišević ne želi reći koliko zarađuje od suradnje s Novakom Đokovićem.

Srpski mediji prenose da Splićanin u stožeru najboljeg tenisača svijeta ima tjednu plaću između šest i deset tisuća eura, što je od 320.000 do 520.000 godišnje.

No, to nije sve jer ima i postotak od svakog Đokovićeva osvojenog Grand Slama. Primjerice, Srbin je osvajanjem US Opena zaradio tri milijuna eura, a Ivaniševiću pripada oko 300.000. A Đoković je ove godine osvojio još Australian Open i Roland Garros, što znači da Ivanišević godišnje zaradi debelo iznad milijun eura.

Foto: Hina