Mirjana Hrga: Rat u Ukrajini nije počeo u veljači 2022. godine nego davne 2013. Tada se u Kijevu pojavio John McCain

Mirjana Hrga: Rat u Ukrajini nije počeo u veljači  2022. godine nego davne 2013. Tada se u Kijevu pojavio John McCain

Mirjana Hrga komentirala je rat u Ukrajini koji ulazi u još jednu zimu. Iako se nije izravno izjasnila o karakteru rata, znakovito je nabrojila nekoliko činjenica koje su obilježile recentnu povijest Ukrajine. Objavu Mirjane Hrge prenosimo u cijelosti.

“Mnogi me pitaju sto mislim o ratu u Ukrajini. Izbjegavam odgovor. Neću ga ponuditi ni sada.
Samo ću reći:
Većina rat u Ukrajini krivo računa, zadnjih cca 2 godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Suverenist poslao poruku Grmoji: Peđa Grbin i Ivana Kekin su sebični zlobnici i površni manipulatori koji nas hoće poniziti

No, politički, u svojoj biti, rat u Ukrajini rasplamsao se ovih dana davne 2013.
Izvještavala sam kako okupljanja u glavnom gradu Ukrajine, iz dana u dan, iz večeri u večer, nemaju snagu nekadašnje Narančaste revolucije. I to je uistinu bila točna procjena. Međutim, ovih dana, prije dakle dugih 10 godina, u Kijevu se pojavio John McCain.


Američki senator bio je jako zadovoljan vidjenim. Toliko impresioniran prosvjedima da je sve snimio mobitelom iz obližnje zgrade. Umjesto neutralnosti ili nekog drugog kompromisa koji bi dao priliku životu, on je zemlji podijeljenoj na Istok i Zapad, poručio kako je njihova sudbina s Europskom unijom. Zvuči benigno, zar ne? Ali samo za one koji ne razmišljaju dublje o toj kompleksnoj temi…

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Moderna “špijunirala” Đokovića i Muska zbog njihovog stava o cijepljenju: Zanimljivo da je Bill Gates veliki dioničar ove tvrtke koja je pak veliki sponzor US Opena

Vrlo skoro, umjesto prosvjeda vidjeli smo mrtve po ulicama glavnog grada. Vrlo brzo, moj tim preselili su na istočnu stranu, u Donjeck. Vrlo brzo, izvještavala sam o prvim, konkretnim oružanim sukobima u Slavjansku.
Zanimljivo, već tada, ukrajinski vojnici bili su odjeveni u najnovije uniforme i imali oružje koje je moj bodyguard, Britanac, jasno prepoznao u smislu proizvodnje i zemlje iz koje oprema dolazi.

Kako god, ovih dana ide još jedna zima. Pomaka nema. Ljudi su unesrećeni. Europa ima rat u svojem dvorištu. SAD je daleko. Sigurna distanca oceana. Mogu biti mirni. Za razliku od nas”, piše Mirjana Hrga.

Na slici: Mirjana Hrga