Poznati srpski novinar preminuo nakon što su ga izgrizli psi: Stradala i njegova supruga

Poznati srpski novinar preminuo nakon što su ga izgrizli psi: Stradala i njegova supruga

Novinar i analitičar Vladan Radosavljević (62) preminuo je nakon što su ga izgrizli psi u Velikoj Ivanči kod Mladenovca u Srbiji. Kako prenose beogradski mediji, u napadu pasa ozlijeđena je i njegova supruga Olga (58), koja mu je pokušala pomoći. Ona se nalazi u Urgentnom centru i u teškom je stanju.

Prema pisanju medija, tri psa koja su napala novinara i njegovu suprugu su nosila ogrlice s pločicama na kojima su bili ispisani brojevi telefona vlasnika. Jedan od pasa je rase staford, jedan je mješanac staforda i pitbula, a treći mješanac nejasnog porijekla. Sva tri psa se nalaze u karanteni Veterine Beograd. Kako je rečeno u Veterini Beograd, tri psa su izašla iz dvorišta kroz otvorena dvorišna vrata, javlja N1.

Vladan Radosavljević je rođen je 1960. u Beogradu. Završio je gimnaziju na Banovom brdu i dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti. Novinarstvom se počeo baviti na Studiju B sredinom osamdesetih, i to prvo na radiju, a zatim i na prvoj neovisnoj televiziji NTV Studio B gdje je kao direktor produkcije sudjelovao u njenom osnivanju.

Nakon Studija B, Radosavljević je godinama radio u beogradskom Medija centru gdje je nastavio svoju borbu za slobodu medija.

S kolegama iz PG Mreže 2007. osniva TV akademiju koja se bavila obukom mladih novinara, učeći ih ne samo novinarskom zanatu već i najvažnijim etičkim standardima profesije.

Radosavljević je radio i kao glavni urednik na Televiziji Banat iz Vršca, a potom je, do 2020 blisko surađivao s Televizijom Šabac koja je u tom trenutku bila jedna od rijetkih slobodnih lokalnih medija u Srbiji.

Vladan Radosavljević je bio vatreni zagovornik etičkog i profesionalnog novinarstva kojemu je bio posvećen do kraja. Ostat će upamćen i po tome što je bio voditelj prvog TV duela između predsjedničkih kandidata na izborima koji su održani 2002. godine.

Način na koji je Vladan Radosavljević preminuo čini njegovu smrt još potresnijom, piše N1 Srbija.