Predsjednica odlučila: Biskup i svećenik dobili povlaštene vojne mirovine

Predsjednica odlučila: Biskup i svećenik dobili povlaštene vojne mirovine

Predsjednica kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga donijela je dvije odluke o prestanku djelatne vojne službe i umirovljenju.

N1 doznaje od izvora bliskih predsjednici, da je tijekom dosadašnjeg mandata Predsjednica Republike Hrvatske sukladno članku 5. Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službeni osoba donijela dvije odluke o prestanku djelatne vojne službe i umirovljenju: vojnom ordinariju monsinjoru Juraju Jezerincu i monsinjoru Jakovu Mamiću, generalnom vikaru Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Podsjetimo, o ovoj je temi danas pisao Jutarnji list, kojemu su iz Ureda za odnose s javnošću predsjednice odgovorili su tek da je predsjednica kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga umirovila dvije osobe, ali su odbili dati njihova imena.

Stipe Mesić je, kažu upućeni u proceduru, podijelio “cijelo more” takvih mirovina, i to čak i omiljenoj stjuardesi iz državnog zrakoplova.

– Zloupotrijebio je to i kako bi se riješio njemu nepodobnih koje nije mogao umiroviti jer su bili mladi. To je slučaj umirovljenja 12 generala. Smatram da je veliki plus predsjednice što takve mirovine nije dijelila, dodaje isti izvor blizak Uredu.

Foto: Admir Buljubašić/Hina