Premijerov strah. Ne zna što će reći predsjednik na summitu u Madridu

Premijerov strah. Ne zna što će reći predsjednik na summitu u Madridu

Premijer Andrej Plenković gostuje na Hrvatskom radiju u emisiji “A sada Vlada”. Na početku je govorio o ulasku Švedske i Finske u NATO. Plenković je rekao da razumije Švedsku i Finsku, dodavši da te zemlje žele štit kolektivne sigurnosti.“Ne znam što će reći predsjednik, on je otišao na summit. Stav vlade je jasan, ako su naše dvije partnerice odlučile napustiti neutralnost zbog prijetnje sigurnosti, ja ih razumijem”, rekao je Plenković.

Blokada njihovog ulaska u NATO je neprihvatljiva, kaže Plenković.

“Ne zaboravimo da se njihovim novcima gradio i Pelješki most. Nismo u poziciji da sebe izoliramo a time ne bi pomogli ni Hrvatima u BiH”, rekao je. Veliki napor međunarodne zajednice je pokrenut na poziv Hrvatske, kaže.

“Gotovo svi Hrvati u BiH imaju hrvatsku putovnicu”

“Nije se Michael bavio s BiH sam od sebe. On se bavio tim na poziv Hrvatske da se angažira”, rekao je.

Gotovo svi Hrvati u BiH imaju hrvatsku putovnicu, kaže Plenković.

Možemo očekivati da će Hrvatska ući u Eurozonu i Schengenski prostor. To je naviše što Hrvatska zbog svoje veličine može postići”, rekao je Plenković. “Dobili smo odlične ocjene i komplimente”, rekao je Plenković i zahvalio ministru gospodarstva i guverneru HNB-a.

“Ovo je za Hrvatsku sjajno”, rekao je Plenković i naglasio da je u Hrvatskoj već rašireno korištenje eura, prenosi Index.

Foto: Hina