Fentimans, sinonim za premium gazirana pića

Fentimans, sinonim za premium gazirana pića

Jedan od najpoznatijih obiteljskih proizvođača premium gaziranih pića za odrasle osnovao je davne 1905. godine Thomas Fentiman u Hexhamu, gradiću na sjeveroistoku Engleske. Na istoj lokaciji nalazi se i danas gdje proizvodi i prodaje oko pedeset milijuna bočica godišnje.

U proizvodnji Fentimansa oduvijek traže i pronalaze najbolje prirodne sastojke koji, u kombinaciji s tradicionalnim načinom proizvodnje daju jedinstvene, prirodne okuse prepoznate diljem svijeta.

Pod tradicionalnim načinom proizvodnje podrazumijevamo tzv. Botaničko kuhanje, proces koji čini glavnu razliku između Fentimansa i ostalih proizvođača gaziranih pića.

No, objasnimo ukratko što je to Botaničko kuhanje.

Radi se o tradicionalnoj i provjerenom tehnici proizvodnje kvalitetnih pića u nekoliko ključnih faza:

  1. Mljevenje, drobljene i maceriranje korijena đumbira.
  2. Odležavanje i fermentacija tekućine u trajanju od sedam dana pri čemu se tekućina obogaćuje vlastitim, prirodnim okusima i odabranim biljem te prirodnim ekstraktima.
  3. Dodavanje ugljičnog dioksida u tekućinu te punjenje u boce.

Čitav proces odvija se pod budnim okom i stalnom kontrolom kvalitete Fentimansovih stručnjaka.

U svojih 115 godina postojanja Fentimans je ovjenčan mnogim svjetskim nagradama za kvalitetu iako svojom najvećom nagradom drže vjernost potrošača i njihovo poštovanje spram tradicije i kvalitete.

Zahvaljujući društvu Stock d.o.o. sada u Fentimans gaziranim pićima mogu uživati i hrvatski potrošači

Zahvaljujući društvu Stock d.o.o. sada u Fentimans gaziranim pićima mogu uživati i hrvatski potrošači, a naročito su im se obradovali znalci, profesionalci koji u svom poslu svakodnevno kreiraju razne mikseve na bazi alkoholnih pića. Za njih je u ponudi šest proizvoda: Connoisseur Tonic Water; Ginger Beer; Ginger Ale; Soda Water; Premium Indian Tonic i Rose lemonade koja je izvrsna i kao samostalno piće. Kao samostalna pića, osim Rose lemonade, tu su Curiosity Cola; Gently Sparking Elderflower i Victorian Lemonade.

Fentimans Rose Lemonade

Ovo osvježavajuće gazirano piće neodoljive ružičaste boje i jedinstvene arome ruža sada je već klasik koji osvaja potrošače diljem svijeta petnaestak godina. Aromu dobiva iz ruža uzgojenih u svjetski poznatoj Kazanlak dolini u Bugarskoj.

Ružino ulje koje se koristi u proizvodnji dobiva se branjem cvjetova samo dva tjedna u godini i samo dva sata prije izlaska sunca kako bi imali najkvalitetniji mirisni ekstrakt.

Kombinacija vrhunskog ekstrakta ružinog ulja i prirodnog soka španjolskih limuna daje nam čist, delikatan i jedinstven okus, izraženu cvjetnu aromu i maksimalno osvježenje.

Preporučujemo konzumirati samostalno piće ili kao mikser u kombinaciji sa drugim pićima.

Sva Fentimans gazirana pića su pogodna za vegane i ne sadrže gluten.

Stock d.o.o. je ovlašteni distributer Fentimans vrhunskih gaziranih pića u Hrvatskoj. Kontakt podaci: Josipa Lončara 7, 10090 Zagreb, tel: +385 1 3839 400, fax: +385 1 3839 401, e-mail: office@stock.hr, www.stock.hr, www.stockspirits.com, https://www.fentimans.com/