Preminuo poznati glumac Nenad Cvetko: Borio se s teškom bolešću

Preminuo poznati glumac Nenad Cvetko: Borio se s teškom bolešću

Glumac Dramskog kazališta Gavella Nenad Cvetko (53) preminuo je jutro nakon borbe s teškom bolesti, potvrdili su nam u njegovom matičnom kazalištu. Rođen je 27. 12. 1969. godine u Zürichu. Upisao je ADU 1990. godine. Stalni je član GDK “Gavella” od 1998. godine.

Prije dvije godine je slučajno otkrio kvržicu na vratu, a u jednom je trenutku i ostao bez glasa. Dijagnosticiran mu je karcinom glave i vrata. 

– U vrijeme kad sam morao crpiti energiju koju nisam imao, pao sam na 35 kilograma. Efekti zračenja i kemoterapije još djeluju. Čak i sad, nakon tri mjeseca, oni još nisu procesuirani u mojem organizmu. U principu, da kucnem o drvo, sve je ostalo sama pozitiva – rekao je prošle godine kada je prolazio kroz proces kemoterapije i nadao se dobrom ishodu liječenja, javlja Večernji list.

U pomoć su mu tada pritekli i brojni kolege, pa je prije dvije godine tako na inicijativu glumice Višnje Babić u Gradskom kazalištu Trešnja održana promocija knjige “Put u nepovrat” Damira Cvitanovića, a program su nazvali “Knjiga za Cvetka“. Organizatori su u najavi naveli su da su knjige besplatne te da se skupljaju dobrovoljni prilozi za pomoć glumcu Nenadu Cvetku.

U trećem razredu srednje učlanio se u ZKM, bivši PIK. Između dramskog, lutkarskog i plesnog studija na “eci, peci, pec” odabrao je dramski. Bio je u grupi Borisa Kovačevića dok ga nije zapazila Zvjezdana Ladika.  Akademiju dramske umjetnosti upisao je tek iz šestog pokušaja i zbog toga, kako nam je jednom prilikom rekao, nije bio nesretan. Mario Mirković, Dražen Ferenčina, Cvetko i ekipa te su se dvije godine dobro zabavljali i radili su dobre predstave u ZKM-u. Jedan je od rijetkih glumaca koji je angažman u Gavelli dobio još kao student. Dočekali su ga raširenih ruku.

Foto: Hina