Karolina Vidović Krišto traži od Dobronića: Suspendirajte suce koji su omogućili lihvarskoj agenciji da oduzme kuću šesteročlanoj obitelji

Karolina Vidović Krišto traži od Dobronića: Suspendirajte suce koji su omogućili lihvarskoj agenciji da oduzme kuću šesteročlanoj obitelji

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto zatražila je od predsjednika Vrhovnog suda da pokrene stegovni postupak protiv dvoje sudaca koji su svjesno donosili protuzakonite odluke kako bi pogodovali lihvarskoj agenciji DDM invest, te oduzeli kuću šesteročlanoj obitelji.

“Inače, DDM invest je partner PPD-a u kriminalnom preuzimanju Dalekovoda. Mi više ne smijemo pasivno promatrati otvoreno kršenje zakona i sustavno nanošenje nepravdi hrvatskim građanima.
Inzistirat ću na rasvjetljavanju ovog slučaja i kažnjavanju svih koji su sudjelovali u ovim protuzakonitostima”, ističe Karolina Vidović Krišto.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: EKSKLUZIVNO: Frane Barbarić donio sumnjivu odluku o nabavi digitalnih brojila koje će HEP platiti čak 52,2 milijuna eura

U nastavku donosimo koje je Karolina Vidović Krišto uputila predsjedniku Vrhovnog suda Radovanu Dobroniću.

“Ovime od Vas zahtijevam da pokrenete stegovne postupke, s obzirom na to da ste kao predsjednik Vrhovnog suda ovlašteni pokrenuti stegovni postupak pred DSV-om, i to protiv:

1. sutkinje Općinskog suda Đakovo Marine Godžirov

2. suca Općinskog suda Osijek, Stalna služba Valpovo, Gorana Jokića

Navedeni suci donosili su odluke u ovršnom postupku protiv hrvatske državljanke iz Osječko-baranjske županije, pri čemu su zanemarivali niz dokumentiranih činjenica, sa svrhom omogućavanja materijalne koristi lihvarskoj agenciji DDM invest III AG iz Švicarske.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Puhovski u jednoj rečenici objasnio zašto novi rat odgovara Rusiji: Ako Putin ne smije napasti Ukrajinu, zašto Netanjahu smije napasti Gazu?

Navedeni suci donosili su protuzakonita rješenja u ovršnim postupcima temeljem ovršnih isprava koje nisu prošle sudsku kontrolu, i to:

– kršenjem Zakona o kreditnim institucijama, čl. 8. i čl. 89., koji propisuju da poslove kreditnih institucija uključujućiotkup potraživanja može vršiti strano trgovačko društvo ukoliko ima registriranu podružnicu u Hrvatskoj, što DDM invest III nema. Znači, sud je svjesno kršio važeće zakone RH.

– prihvaćanjem falsificirane i lažne procjene nekretnine od strane agencije DDM invest III. Naime, nekretninu, koja je 2010. procijenjena od Hypo-Alpe-Adria banke na 525.000,00kn, u organizaciji DDM investa 2019. procjenena je na 160.000,00kn – i hrvatski sudovi su bez ikakvog obrazloženja prihvatili navedenu, izmanipuliranu procjenu. Važno je istaknuti kako je u ugovoru o kreditu između hrvatske državljanke i Hypo Alpe Adria banke, cijena nekretnine utvrđena na 44.541,00 eura (ili 335.000,00kn). Dakle, nesporno je da su hrvatski sudovi prihvatili falsificiranu i lažnu procjenu kako bi umanjivanjem vrijednosti nekretnine DDM investu omogućili zelenešku zaradu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Kako je otišao bez pozdrava: Livaja opako tračao izbornika Dalića

U potpunosti je jasno da su navedeni suci raspolagali sa svom relevantnom dokumentacijom, i da se kršenje zakona od strane sudaca nije dogodilo uslijed nesporazuma ili nerazumijevanja, već je u pitanju namjera. Kako je moguće da vrijednost nekretnine u roku od 9 godina padne za 200%, a u istom razdoblju su na tržištu cijene nekretnina rasle?

Na temelju ovih protuzakonitih sudskih odluka, hrvatska obitelj s četvero djece (čiji je otac bio hrvatski branitelj) treba 17. listopada 2023. biti prisilno deložirana.

Poštovani gospodine Dobroniću,

Hrvatska je članica Europske unije, koja se Ugovorom o EU obvezala na funkcionalnu vladavinu prava. Dakle, svi smo dužni držati se zakona, a smisao postojanja sudova jest upravo da skrbe za poštivanje zakona.

U opisanom slučaju hrvatski sudovi otvoreno i svjesno krše zakone, kako bi omogučili lihvarskoj agenciji zelenašku zaradu, pri tome oduzimajući šesteročlanoj obitelji krov nad glavom.

Zahtijevam od Vas trenutačno djelovanje i sprječavanje protuustavnog zlostavljanja hrvatskih građana”, ističe Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina