Premninuo je otac našeg proslavljenog košarkaša: Bio je neizmjerno ponosan na sinov uspjeh

Premninuo je otac našeg proslavljenog  košarkaša: Bio je neizmjerno ponosan na sinov uspjeh

Preminuo je Ante Kukoč, otac našeg proslavljenog košarkaša Tonija Kukoča.

Posljednji ispraćaj Ante Kukoča održan je u subotu na splitskom groblju Lovrinac, u prisustvu obitelji i bližnjih.

Ante je bio strašno ponosan na uspjehe svog sina, a nakon što je 2021. objavljena vijest da će Toni biti primljen u Kuću slavnih NBA lige, u razgovoru za ‘Slobodnu‘ je rekao:

– Znate šta, još otkad je Toni išao u vrtić, sve što je napravio, od malih nogu, sve je to bio veliki rad. Još se sjećam kad je trener njemu i mladim suigračima rekao: “Bacite balun pedeset put u koš.” Toni bi ubacio svih pedeset puta, dok bi drugi ubacili balun u koš 25 puta. I onda su vidjeli da je Toni momak koji zna, od kojega će nešto biti.

Tada se prisjetio kako je Toni bio dobar u svemu čega se uhvatio, ali i kako su izgledali njegovi počeci u sportu, javlja Slobodna Dalmacija.

– Išao bi loviti špare, znao bi ih uloviti po šezdeset komada, pa bi ih donosio doma. Onda se počeo baviti sportom, prvo stolnim tenisom, pa nogometom u Hajduka, ali se ipak najviše, kao što svi znamo, zadržao u košarci, za početak u tada slavnoj Jugoplastici – otkrio je tada Ante Kukoč.

Zanimljiva je bila i izjava Tonija iz 2020. godine koju je dao za ESPN, dakle prije nego što je objavljeno da uopće ulazi u Kuću slavnih…

– Znam samo da mi je to jako važno i da će oni koji odlučuju jednog dana ipak naći ‘neki‘ razlog da me uvrste u Hall of Fame. A ako se ikad dogodi, nadam se da će to biti za života mog oca. Njemu bi značilo daleko više nego meni – rekao je tada Toni.