Prevarant koji se pretvarao da brine za bolesnu djecu: Tati Slavenu prijeti deset godina zatvora

Prevarant koji se pretvarao da brine za bolesnu djecu: Tati Slavenu prijeti deset godina zatvora

Nakon dvije godine od priče u ‘Provjerenom’ i istraživanja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske podignulo je optužnicu protiv Slavena Vujića, u javnosti poznatijeg kao tata Slaven.

Istražitelji sumnjaju kako je Vujić, kao predsjednik dvije udruge, zlorabio dobrovoljne priloge što ih je prikupio u humanitarnim akcijama. “Požrtvovni otac” je tako izvukao, prema optužnici DORH-a, pola milijuna kuna donacija koje su prikupljane za djecu s poteškoćama u razvoju.

Kada ga je ekipa ‘Provjerenog’ prvi put snimala, bila je to dirljiva priča o tati koji se lavovski bori za sina s autizmom. Posvetio mu je život te je slijedom toga vrlo brzo postao heroj nacije zbog inicijativa koje je pokrenuo za obitelji i djecu s poteškoćama. Ipak, tatu Slavena ubrzo su stigle optužbe volontera udruga ‘Grad Anđela’ i ‘Senzori’ koje je on pokrenuo, piše Dnevnik.hr.

Rehabilitatori koji su radili u njegovoj prvoj udruzi, ali i roditelji koji su sudjelovali u izgradnji njegovog megaprojekta, obnove dvorca Dioš u Končanici za djecu s poteškoćama i njihove roditelje, presretni su zbog te vijesti. Oni su i podnijeli kaznenu prijavu.

“Naime, cijela ta priča oko dvorca Dioš je bila dobro izmišljena priča. Pazite, mi roditelji djece sa poteškoćama lako smo se navukli na to”, rekao je za ‘Provjereno’ Zvonimir Rukavina, jedan od bivših suradnika Slavena Vujića iz udruge “Grad anđela” koji su ga prijavili DORH-u.