Prilično bahato i bezobrazno: Pokušala spriječiti legalni prosvjed Hoda za život

Prilično bahato i bezobrazno: Pokušala spriječiti legalni prosvjed Hoda za život

Sanja Juras, koordinatorica Ženske mreže Hrvatske, javila se u našu redakciju tvrdeći da su ona i skupina žena koje su htjele izraziti svoj prosvjed zbog Hoda za život bile zlostavljane od strane policijskih službenika, da su bile protupravno zadržane u Ilici i Praškoj ulici.

“Prije svega želim reći da je Hod za život napad na ustavne vrijednosti ravnopravnosti spolova, na tjelesni intergritet žena da odlučuju o svojim životima. Smatram da je naš prosvjed zbog toga bio legitiman. Nas nekolicina žena došlo je izraziti svoje mišljenje, što smatram da imamo pravo, i razvile smo transparent koji je bio prethodno u vrećici jedne od žena. To je bilo na početku Ilice, javlja Jutarnji list.

Mi taj prosvjed nismo prijavile jer nas je bilo nekoliko, već smo samo došle izraziti svoje mišljenje. Mene su tri policijska službenika spriječila da hodam po Ilici.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: ANALIZA DRAŽENA ĆURIĆA: Plenković je sastavio neambicioznu Vladu. Nije doveo nijedno pravo osvježenje, ima samo dvije ministrice. On se priprema za odlazak ili kuje “pakleni plan”

Rekla sam da ću im dati osobnu iskaznicu kad su me željeli legitimirati, ali mi nisu ni dali da prođem dalje. Nakon toga smo sjele na pod, a policajci u odori i “oklopu” cijelo vrijeme su bili okrenuti prema nama. Policajci su nas legitimirali, ali nam nisu dali da krenemo dalje. Držali su nas tako više od dva sata i kad smo tražili da nam pokažu policijske značke, što su dužni, te kažu razlog zašto nas drže okružene, odbili su te nam govorili: “Ne ideš ti nikamo. Što izvoljevaš!…

Prilično bahato i bezobrazno ponašanje Sanje Juras. Pokušala je spriječiti legalni prosvjed Hoda za život, a onda se buni kada joj to nije dopustila policija.