Prodane duše i jalnuške diletanti: Karolina Vidović Krišto iskoristila Tuđmana za napad na Plenkovića

Prodane duše i jalnuške diletanti: Karolina Vidović Krišto iskoristila Tuđmana za napad na Plenkovića

Karolina Vidović Krišto napisala je poduži post o Franji Tuđmanu i Plenkovićevom HDZ-u.

“Bez ikakve dvojbe, današnji HDZ s Tuđmanovim HDZ-om nema nikakve veze. Uz sva razoćarenja s pojedinim pojavnostima Tuđmanovog HDZ-a, nitko ne može osporiti da je pod vodstvom Franje Tuđmana stvorena hrvatska država, i nitko ne može osporiti složenost tog tisućljetnog projekta.

Samostalna Hrvatska bila je u pravom smislu riječi neželjeno dijete na međunarodnoj sceni, i samo Tuđmanovom državničkom mudrošću i pametnim taktiziranjem stvorena je Država Hrvatska.I ja bih mogla nabrajati propuste kojih je tada bilo, ali na na 100. rođendan Oca hrvatske nacije to ne bi bilo pristojno. Uostalom, pitanje je – što je bilo moguće? Jer, u trenutku mirne reintegracije Podunavlja Tuđman je već bio teško bolestan.

Nesporno je da smo u nepunih 10 godina pod Tuđmanovim vodstvom skinuli s vrata okupatorsku Jugoslaviju, izgradili pobjedničku vojsku, uvelike izgradili autocestu Zagreb-Split (Tuđman se netom prije smrti provezao kroz tunel Sveti Rok, što je simbolično spajanje sjever-jug) te smo počeli izgrađivati institucije države.Tuđmanovom smrću i dolaskom ex-komunista, to jest sivih komunističkih birokrata, na vlast, razvoj Hrvatske zaustavljen je.

Prisjetimo se samo udara na sve što je imalo neokaljani imidž nove, demokratske Hrvatske.Korumpirani, udbaški mediji su, primjerice, napadali novouspostavljene hrvatske tajne službe koje nisu imale udbaške repove, a bile su cijenjene od drugih, partnerskih, međunarodnih tajnih službi. 2000. godine Račan šalje specijalnu policiju koja upada u tadašnji HIS.

U prijevodu, javna policija napala je tajnu policiju. Rijetko viđena, bizarna situacija. I u toj maniri politička vrhuška, koju čine djeca komunističkih i udbaških moćnika uz pomoć korumpiranih i dobrim djelom udbaških medija, 22 godine razara Hrvatsku.U današnjoj Hrvatskoj nijedna bitna državna institucija nije istinski funkcionalna i u službi hrvatskih građana.

Od sudstva, bankarstva i zdravstva, do poljoprivrede.Ovih dana saznali smo da se redatelj Jakov Sedlar natjecao za sredstva RH kako bi producirao film o Franji Tuđmanu. I, naravno, HAVC – tijelo koje financira produkciju filova – odbio je financirati film o Franji Tuđmanu.

Jer, HAVC ne financira povijesnu istinu o prvom hrvatskom predsjedniku, ali naravno financira “15 minuta – masakr u Dvoru” koji je dokumentirana laž, i to protuhrvatska. HAVC je to financirao, i nitko nije snosio nikakvu odgovornost. Simbolički – to je današnja Hrvatska pod vodstvom današnjeg HDZ-a.U toj, današnjoj Hrvatskoj ne postoji nijedna razlika između SDP-a i HDZ-a.

U takvoj Hrvatskoj dokazi da jedan ministar ne može podići glavu od silne korupcije, kao što je ministar Paladina, ostaju bez ikakvih konzekvenci. Moćnici mogu raditi što ih je volja, ali istovremeno, obični građanin bit će brutalno kažnjen i za najmanji prijestup putem, primjerice, najnehumanijeg i najnepravednijeg Ovršnog zakona u Europi.

Bilo kojeg ugostitelja poslat će se u stečaj zbog najmanjeg duga i naplaćivat će mu se rigorozni porezi, a isti ti porezi bit će mrtvo-hladno davani Pupovcu da izdaje tiskovinu Novosti koja ima samo jednu prepoznatljivost – neviđenu mržnju prema svemu što je hrvatsko i europsko.

Bit će nelagodno sutra gledati lažljive i neuvjerljive izjave Plenkovića i Jandrokovića, udbaša Šeksa i ostalih, kako lamentiraju o Franji Tuđmanu.Završit ću tuđmanovskim rječnikom. Današnje političke, smušene moćnike, koji su dokazano prodane duše, a uz to su i jalnuški diletanti, treba poslati u ropotarnicu povijesti, ali prije toga im treba suditi za svo zlo koje su učinili i čine Hrvatskoj”, ističe Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina