Profesor Patrlj traži posao u 60. godini: Ugledni kirurg otkrio zašto odlazi iz KB Dubrava

Profesor Patrlj traži posao u 60. godini: Ugledni kirurg otkrio zašto odlazi iz KB Dubrava

Jutarnji sastanak Klinike za kirurgiju KB Dubrava kao i svakog jutra. Svi kirurzi na jednom mjestu, govori se o stanju pacijenata i mogućim ishodima liječenja.

I baš kad je većina mislila da je ‘za danas gotovo’, kolege je za trenutak pažnje zamolio donedavni šef Klinike, prof. dr. Leonard Patrlj, jedan od najboljih abdominalnih kirurga u Hrvatskoj, najpoznatiji po činjenici da je prvi presadio jetru u Hrvatskoj odlučio je karijeru nastaviti u Institutu za tumore. Naime, čelništvo KB Dubrave na zadnjem mu je natječaju ‘uručilo košaricu’ te izabralo drugog kandidata jer ‘ima dobar kontakt s upravom

Patrlj se emotivnim riječima na jutarnjem kolegiju oprostio od kolega, a sve je to silom prilike slušao i njegov nasljednik doc. Marko Ajduk.

“Bio je to jedan prekrasan period u mom životu. Te 1995. sto posto nas mislilo je isto, ponašali smo se isto, bili smo ponosni što smo članovi Klinike za kirurgiju. To se primijetilo ne samo u ovoj bolnici nego u cijeloj Hrvatskoj, to naše zajedništvo koje nas je vodilo. Zahvalan sam na svemu što ste mi pružili. Od vas sam puno naučio. I od onih najmlađih i od onih najstarijih. Naučio sam kako biti odlučniji, odvažniji, hrabriji… I sigurno odlazeći iz ove bolnice moram priznati da ću zbog vašeg utjecaja otići kao bolji čovjek nego što sam došao.

S druge strane, u zadnjih nekoliko godina, otkako je došao na vlast najnesposobniji ministar zajedno s najnesposobnijom upravom bolnice koju sam ikad u životu vidio, došlo je do takvog stravičnog šikaniranja mene, potpomognuto s najvećim mogućim dodvoricama na našoj kirurgiji da sam ja u 60. godini primoran pronaći drugo zaposlenje. Zašto? Pitat ćete se ‘pa što ti tu fali”…, rekao je svojim kolegama prof. dr. Patrlj.