Profesorica Zadravec o sastanku s ministrom Berošem: Je li dobila njegovu potporu?

Profesorica Zadravec o sastanku s  ministrom Berošem: Je li dobila njegovu potporu?

Kako RTL ekskluzivno doznaje danas je došlo do sastanka između smijenjene pročelnice zavoda za radiologiju KBC-a Sestre Milosrdnice, Dijane Zadravac, i ministra Vilija Beroša.

O čemu su razgovarali?

Gospođo Zadravec bili ste danas na sastanku s ministrom. Je li došlo do nekih dogovora? 

Drago mi je da je ministar Beroš našao nakon skoro dva mjeseca događanja oko KBC-a vremena i saslušao je i moju stranu. Ono što je on do sad čuo je od one druge strane koja govori da nema nepravilnosti i mogao je čuti gospodina Dulibića, predsjednika Upravnog vijeća. Ja sam mu napokon imala njemu direktnu priliku. Sad sam mu rekla o kriminalnim radnjama u KBC-u i isto tako sam mu ukazala na nezakonitu moju smjenu za koju sam mu tražila i urudžbirala da po pravu nadzora utvrdi nezakonitosti moje smjene odnosno upravnog akta. On to po zakonu o općem upravnom postupku može učiniti. Znači, ta moja smjena je nezakonita i ministar može pokrenuti postupak, to mu zakon dozvoljava. 

Je li rekao da će to napraviti?

Rekao je da će kontaktirati svoju pravnu službu. Ja sam sa svojim odvjetnicima provjerila koji apsolutno kažu da zakonska mogućnost ministra Beroša je da utvrdi nezakonitosti i da ju može na temelju toga objektivnog nadzora i poništiti. 

Nakon ovog današnjeg sastanka biste li rekli da imate podršku ministra Beroša?

Ministar Beroš ja se nadam da će postupati po zakonu. Ja sam nezakonito smijenjena i zapravo je na njemu samo da primjeni zakon

Jučer ste spominjali i taj SMS vezan za predsjednika Sabora Jandrokovića koji je, kako vi kažete, urgirao da bivši ravnatelj Mario Zovak ostane na tom mjestu. Tražili su od vas iz saborskog odbora da im taj sms proslijedite. Jeste li im to poslali?

Još nisam. Ne bih željela da se fokus sada s ovih kriminalnih radnji u KBC-u Sestre Milosrdnice i opećnito oko ovih nepravilnosti u javno-zdravstvenom sustavu skrene u nekon drugom smijeru.

Znači da ni meni taj SMS nećete pokazati?

Neću da.