Željka Antunović govori o moćnom čovjeku koji sada vuče konce u SDP-u: Ne shvaća politiku, a toliko je bahat

Željka Antunović govori o moćnom čovjeku koji sada vuče konce u SDP-u: Ne shvaća politiku, a toliko je bahat

Odluka da prekinem svoje formalno članstvo u SDP-u nije došla preko noći. Zanemarivanje stranke je počelo još 2007. izborom Zorana Milanovića. Njegovi nasljednici također nisu prepoznali snagu stranačkog članstva. U dva najveća grada danas imamo ostatke ostataka SDP-a. O odlasku sam počela razmišljati pred izbore kada je raspušteno vodstvo zagrebačke organizacije što je vrlo nepromišljena odluka. Zadnja kap je bilo raspuštanje čitave organizacije. Mislim da je to omalovažavajuć, ignorantski i uvredljiv odnos prema članstvu i smatram se uvrijeđenom iako sam odavno bila meta maltretiranja i mobinga preko kojeg sam prešla – otkriva Željka Antunović zašto se prije nekoliko dana ispisala iz SDP-a, javlja Jutarnji list.

Bi li se vratila u SDP da je pozovu iz stranke?

– Takav poziv bi bio ravan čudu. U zadnjih desetak godina baš nitko nije imao potrebu sa mnom razgovarati. Izuzetak je Davor Bernardić koji je me znao nazvati, popiti kavu i pitati za mišljenju u vrijeme prije nego što je postao predsjednik stranke – otkriva nam.

Ivan Račan je u ovom trenutku glavni kreator svih ovih poteza koji pokazuju da ne razumije politiku, ili je toliko samouvjeren, da ne kažem bahat, pa misli da je to nešto genijalno. Rezultat je bio vidljiv na ovim izborima. Nažalost potrošili su Joška Klisovića kao odličnog kandidata za vođenje zagrebačkog SDP-a jer su ga poslali u unaprijed izgubljenu bitku“, kaže Antunović dodajući da ne vidi čovjeka koji bi imao viziju kako treba voditi SDP u Zagrebu. Rajka Ostojića kao i Ivu Josipovića smatra intelektualcima s političkim iskustvom, ali ne naslućuje da bi i jedan od njih bilo zainteresirani za oživljavanje mrtvog zagrebačkog SDP-a.

Mislim da je Zoran Milanović potpuno nezainteresiran za stanje u SDP-u. Od SDP-a je uzeo sve što mu je bilo potrebno. On se sada bori za glasove desnice jer je očito da na njih računa za sljedeći mandat. Ne znam kako bi mogao još jedanput biti SDP-ov kandidat nakon što je Glavašu vratio odličja i činove. Jako dobro poznajem Zorana Milanovića. On je uspješan političar, intelektualac, načitan i verbalno izvrstan, ali njegov karakter je odmogao SDP-u. A kao predsjednik države ne da mi se ne sviđa, nego me ja pomalo i sram jer to sve vrvi od bezobrazluka i uvreda na pojedinačnoj razini – komentira Antunović i kao primjer navodi kako je Milanović jednoj saborskoj zastupnici koja je prije radila u banci kazao da što ona ima njega komentirati kao obična bankarska službenica.