Profesorica Zadravec poslala znakovitu poruku Jandrokoviću: Svašta je izjavio, neka se takvih izjava ubuduće kloni

Profesorica Zadravec poslala znakovitu poruku Jandrokoviću: Svašta je izjavio, neka se takvih izjava ubuduće kloni

Šef Sabora Gordan Jandroković izjavio je danas da smjenjena pročelnica Zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice šteti HDZ-u svojim istupima u medijima u kojma upozorava na kriminal i korupciju unutar te bolnice. Ona mu je odgovorila da HDZ-u šteti korupcija i nečinjenje da se korupcija riješi.

Sada je Zadravec za N1 televiziju progovorila o svemu što se događalo.

Na izjavu Gordana Jandrokovića da svojim istupima šteti HDZ-u kaže: “Nadam se da govori u svoje ime, a ne u ime svih članova HDZ-a. Nemoguće je da osoba koja prokazuje korupciju i prijavljuje je šteti HDZ-u. HDZ-u šteti korupcija i nečinjenje da se ta korupcija provjeri. Ja sam podnijela niz kaznenih prijava. Zaista mislim da bi morao pripaziti na svoje izjave. Ono što se pokušava… moja eliminacija iz KBC-a jer im smetam. Smetam kliki koja konstantno zloupotrebljava položaj. Ja svojim prisustvom tome smetam. Doživljavam progon”, javlja N1.

Ministar Beroš poslao je u bolnicu inspekcije. “Podržavam nastojanje ministar Beroša da sve istraži. Ne znam hoće li me zvati, mislim da bi trebali jer raspolažem nizom dokaza ovom što govorim već nekoliko tjedana”, kaže i dodaje kako se nada da će se stvari istjerati na čistac i oni koji trebaju – biti kažnjeni.

“Osobe koje zataškavaju kriminalne radnje su zasad ostale iza kulisa. Nadam se da će ovaj put biti do kraja istjerano na čistac tko su ti ljudi koje ja prijavljujem”, govori.

“Ono što je interna revizija Vatavuka donijela, to je bilo redikulozno. Odnosilo se na brojanje materijlaa u ormaru u trajanju od dva sata. Za ovo što ja govorim potrebna je ozbiljna forenzika”, kaže Zadravec. Dodaje kako se nada da će institucije ovaj put posao napraviti kako treba.

“Mislim da ministar shvaća ozbiljnost situacije i da nije razmišljao da je moja smjena rješenje problema. Nadam se da će upregnuti sve snage, ali nisma sigurna da će dobiti podršku nekih struktura koje bi također trebale upregnuti sve da se ove moje tvrdnje analiziraju”, kaže.

Zadravec govori kako se nada i da Jandroković nije govorio u ime saborskog Odbora za zdravstvo.

“Nemam ništa protiv čistih javnih institucija. Ova zloupotreba javnog je skandalozna i istina je došla na vidjelo, prva sam progovorila o tome. Nadam se da će zakotrljati taj kotač za zdravlje svih građana, zdravstvena zaštita nije jednako dostupna svim građanima. Koliko njih je moralo doći u javni sustav preko privatnih klinika da bi im se omogućio ulazak u zdravstveni sustav”, govori.

“Sadržaj govovri ono što ste pročitali u Nacionalu, da on želi da Zovak bude ravnatelj”, govori Zadravec na upite je li Gordan Jandroković zalagao da Mario Zovak ostane na čelu KBC-a.

“Svašta je izjavio, ne bih ulazila u to, to su izmišljanja i neka se takvih izjava ubuduće kloni”, govori o Jandrokovićevim izjavama da šteti HDZ-u.

Na natječaj za ravnatelja će se, kaže, prijaviti iako sumnja da će biti izabrana.

“Ako će me tražiti u skladu sa zdravstvenim stanjem ću se odazvati. Nadam se da  će prionuti poslu, i to ne samo na dvodnevnoj bazi” kaže o povratku s bolovanja i podsjeća da je i 2016. prijavljivala nepravilnosti za koje su inspekcije odlučile da je sve u redu.

O izjavama koje stižu iz HUBOL-a, kaže: “HUBOL predstavlja bolničke liječnike, ali ne sve. Nije HUBOL neka organizacija koja bi trebala biti upoznata s kaznenim djelima. Oni barataju poluinformacijama, ne znam od koga ih dobivaju. Oni nisu relevantno tijelo koje bih ja trebala o tome obavještavati.”

Foto: Hina