Proglašena krivom: Vozačica divljala na naplatnim kućicama. Udarila je nogom u vrata

Proglašena krivom: Vozačica divljala na naplatnim kućicama. Udarila je nogom u vrata

Vozačica (43) proglašena je krivom i osuđena jer je narušavala javni red i mir na naplatnim kućicama na autocesti kod Zagreba.

Prema presudi, 43-godišnjakinja je u kolovozu u 11.30 sati u Donjoj Gredi kod naplatnih kućica Zagreb-istok na autocesti A3, remetila javni red i mir, prenosi Danica.

“Revoltirana time što joj je naplatni automat odbio transakciju njezine bankovne kartice, počela je glasno vikati i vrijeđati djelatnika Hrvatskih cesta. Vrijeđala ga je pogrdnim riječima, a u jednom trenutku je izašla iz vozila.

Došla je do naplatne kućice u kojoj je bio zaposlenik i nekoliko puta udarila nogom u vrata kućice, nakon čega je sjela u automobil i udaljila se u smjeru Zagreba.

Dakle, remetila je javni red i mir jer je bila revoltirana time što joj je naplatni automat odbio transakciju njezine bankovne kartice”, navodi sutkinja u presudi.

Vozačica je stigla na naplatnu postaju Ivanja Reka i vozila se prema Zagrebu. Nakon što je počinila nered, djelatnik HAC-a očito je podigao rampu kako bi propustio bijesnu vozačicu te odmah pozvao policiju.

Brzo su je u Zagrebu zaustavili i alkotestirali, a morao je puhati u alkometar i zaposlenik HAC-a. Nisu bili pod utjecajem alkohola.

Sutkinja je 43-godišnjakinju proglasila krivom i kaznila s 93 eura. Mora platiti i 13 eura troškova prekršajnog postupka. Olakotna okolnost bilo joj je to što dosad nije kažnjavana