PRONAĐENO MRTVO DIJETE U AUTOMOBILU: Susjedi su rekli da ga je otac trebao voditi u vrtić

PRONAĐENO MRTVO DIJETE U AUTOMOBILU: Susjedi su rekli da ga je otac trebao voditi u vrtić

Strašna tragedija u Kninu. Dijete vrtićke dobi preminulo je u automobilu. Prema informacijama koje smo dobili, beživotno tijelo pronađeno je u vozilu. Okolnosti ove tragedije za sada nisu poznate.

Policija je potvrdila pronalazak djeteta, a više informacija trebalo bi biti poznato nakon očevida. U Kninu je bila novinarka RTL-a Nikolina Radić.

Je li očevid u međuvremenu završio i zna li se uzrok ovog stravičnog događaja? 

Terenski je dio završio, pokupili su se i policajci i forenzičari i oni iz županijskog državnog  odvjetništva koji su naložili očevid. Sada ide drugi dio posla, još ne mogu ići ni sa kakvim informacijama.

Što je bilo?


Na ovom parkingu dijete je ostalo u crnom automobilu koji je u vlasništvu oca djeteta. Dijete je staro oko 4 – 5 godina. Otac ga je trebao voditi u vrtić.  Zašto je dijete ostalo u automobilu, nije poznato. Je li moguće da ga je zaboravio, ne zna se. Majka je kasnije išla po dijete u vrtić, tamo ga nije našla. Je li dijete plakalo ili vikalo nije poznato, ali radnici s obližnjeg gradilišta su bili ovdje do maloprije, pa zbog buke se nije ni moglo dijete čuti. Uglavnom, strašna tragedija kojom su svi šokirani. 

Kako neslužbeno doznaje Šibenski.hr, dječak je imao pet godina. Otac mu je profesionalni vojnik u gardijskoj postrojbi smještenoj u Kninu.

Otac je dječaka svakoga jutra prije posla, rano ujutro, vozio u vrtić. Tamo bi ga ostavio i otišao na radno mjesto u kninsku vojarnu.

Tako su krenuli i u utorak ujutro u BMW zatamnjenih stakala. Stavio je dijete u auto i krenuo, po običaju, prvo u vrtić pa zatim na posao. Međutim, na mobitel je dobio poziv da se hitno javi u vojarnu. Ne zna se zašto je pozvan i kako je uopće smetnuo s uma da dijete nije ostavio u vrtiću, ali na poziv se odmah odazvao i krenuo u vojarnu. Parkirao je i otišao, a dječak je vjerojatno zaspao na svome sjedalu jer je bilo rano jutro.

Automobil je ostavio preko puta vojarne na parkiralištu. Potpuno zanesen obvezama na poslu, nije uopće ni pomišljao na dijete. Sve dok ga u tri sata poslijepodne nije nazvala supruga i pitala gdje im je sin jer ga u vrtiću nema. Tek tada je shvatio, otrčao u vozilo i našao beživotno malo tijelo.

Cijelo jutro dok je dječak bio u vozilu nitko ga nije primijetio ni čuo. U blizini se obavljaju radovi, stalno rade neki bageri, pa se tuda malo i prolazi, nitko ga nije vidio. Možda se dijete i probudilo pa zvalo, ali ga nitko zbog buke strojeva i nije mogao čuti, piše Šibenski.hr.

Otežavajuće je što je riječ o BMW-u zatamnjenih stakala. Naime, u Kninu je oko 14 sati temperatura iznosila 28 stupnjeva, ali ako je takvo vozilo bilo dugo vremena na suncu, temperatura u njegovoj unutrašnjosti strahovito može porasti i dijete može dehidrirati.

Kako doznaje Šibenski.hr u Kninu, nije riječ o problematičnoj obitelji, naprotiv. U vojsci oca cijene kao dobrog i pažljivog čovjeka, pravog profesionalca. Nakon otkrivene tragedije vojna policija odvela ga je na krim-obradu.

Foto: Hina