Profesorica Dijana Zadravec želi biti ravnateljica Vinogradske: Tomislav Dulibić ne može biti objektivan

Profesorica Dijana Zadravec želi biti ravnateljica Vinogradske: Tomislav Dulibić ne može biti objektivan

Dijana Zadravec, smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, gostujući u N1 studiju uživo rekla je da je poslala svoju prijavu za mjesto ravnateljice spomenutog KBC-a.

“Ja sam svoju prijavu poslala preporučenom poštom, oni će moju prijavu na natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice primiti”, rekla je Zadravec.

Upitana zašto je čekala do zadnjeg datuma kad je moguće poslati prijavu, Zadravec je rekla da je čekala uvjerenje poslodavca da se protiv nje ne vodi radni spor.

“Protiv mene se ne vodi radni spor. Potvrdu mi nisu poslali, a ja sam priložila e-mail korespondenciju i smatram da nema razloga da se to ne uvaži”, rekla je Zadravec.

Za svoju smjenu, koju smatra nezakonitom, tražila je izuzeće dva člana Upravnog vijeća, među kojima je i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, Tomislav Dulibić. “To izuzeće nisu prihvatili, jer je državni tajnik rekao da će me dati na sud, ja sumnjam u njegovu nepristranost i tu sam u pravu. Naravno da Tomislav Dulibić ne može odlučivati o izboru ravnatelja na objektivan način kad se bude analizirala moja prijava”, rekla je Zadravec.

Odbacila je prijave za mobing, kazavši da ljudi koji su ih pisali “uopće ne znaju što je mobing”. “Ja nikad nisam mobingirala zaposlenike, ovo je organizirana hajka inženjera i medicinskih sestara, a kad se iščita sva ta njihova prepiska vidi se da nema nikakve osnove za mobing”, rekla je Zadravec.

Govorila je i o svojim budućim potezima.

“Ja ću na temelju prvostupanjske odluke na temelju razrješenja koje je proveo Vatavuk, uputiti inicijativu prema ministru zdravstva da se provede upravni nadzor. Nije mi žao, cijeli svoj profesionalni život sam posvetila medicini, a onda i cijelom KBC-u. Uvijek sam radila na opće dobro i mislim da su svi rezultati, činjenice i argumenti na mojoj strani”, rekla je Zadravec.

Foto: Hina