Prosvjed u Vukovaru: Kako je moguće da se godinama tolerira nasilničko ponašanje u ovom gradu?

Prosvjed u Vukovaru: Kako je moguće da se godinama tolerira nasilničko ponašanje u ovom gradu?

Na inicijativu roditelja i obitelji vukovarskih maloljetnika, koje je prošle subote u središtu grada pretukla skupina starijih mladića, ispred vukovarske Gradske uprave u 10 sati održava se prosvjedni skup protiv nasilja.

Okupilo se dosta ljudi, no roditelji nisu ni htjeli da ovo bude masovni skup, nego su samo htjeli poslati poruke protiv nasilja.

U pozivu na prosvjed imaju sedam zahtjeva – uhićenje svih napadača, propisno kažnjavanje, kazne zatvora, bolju reakciju policije na nasilje itd, javlja N1.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Bivši visokopozicionirani hrvatski obavještajac: Postoji opasnost od terorizma u Europi

Govoreći ispred Gradske uprave roditelji su rekli:

“Okupili smo se u ime roditelja, neovisno o nacionalnoj pripadnosti. Želimo da su sva naša djeca sigurna. Međusobno se ne moramo pozdravljati, ali na ulicama grada moramo biti sigurni. Naša djeca moraju biti sigurna. Od huligana moraju biti sigurni svi građani bez obzira na godine. Prošle smo subote svjedočili premlaćivanju naše djece do neprepoznatjivosti. Huligani se skrivaju iza naziva navijači. Djeca su pretučena, tukli su ih nogama, cipelarili po podu, jedan od dječaka ima frakturu lubanje i lica, a drugi frakturu s krvarenjem u glavi, hematom ispod oka, treći natučene zube i vilicu, hematome po cijelom tijelu, peti ima polomljeno rebro. Oni lakše ozlijeđeni su ozlijeđeni, naša su djeca završila u KBC-u Osijek.

Te večeri nisu istukli samo djecu, nego i nas roditelje, istukli su Vukovar. Te večeri pale su sve maske. Pravi navijač neće djetetu nanijeti teške ozljede, spriječiti će nasilje prema slabijem.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Nakon teškog razdoblja oglasio se Alen Vitasović: Dragi prijatelji, prebolio sam tešku bolest

Kako je moguće da se godinama tolerira nasilničko ponašanje u ovom gradu? Kako je moguće da većina huligana ima dosje, nekolio prijava i presuda, a i dalje s fantomkama šeću gradom? Ovo je kap koja je prelila čašu. Ovo je posljednji put da netko toliko stariji digne ruku na Vukovar. U ovom smo događaju zajedno, tiče se svih nas.

Naučite djecu da se smiju, da misle lijepo, da njihova htijenja ne budu veća od nebeskog svoda, naučite ih da ljube. Za ono što se sad događa djeca nisu kriva.

“Ako vam se ratuje i tuče, nađite se negdje i udrite jedni po drugima. Vukovar ostavite nama. Djeca su zaslužila Vukovar bez straha, Vukovar dobrih ljudi.”

Foto: N1