Zbog izjave o ministru Habijanu: Analitičar proglasio Milanovića sramotnim Balkancem

Zbog izjave o ministru Habijanu: Analitičar proglasio Milanovića sramotnim Balkancem

Nakon šokantne izjave predsjednika republike Zorana Milanovića, kojom se osvrnuo na objavu bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva Darka Milinović, a koji je pak objavio fotografiju svog mišićavog torza u usporedbi s ministrom gospodarstva Damirom Habijanom, za Direktno sve je komentirao politički analitičar i politolog Davor Gjenero

Podsjetimo, Milanović je svojom izjavom i reakcijom na spomenute fotografije šokirao hrvatsku javnost. “Habijan je gej. Čovjek nije u ormaru. Novi francuski premijer je gej. Ako ti je jedina odlika da si gej, to nije dovoljno. Ako želiš da se to zna, ok, prihvaćam te”, rekao je. Na naš upit kako komentira novu/staru retoriku Zorana Milanovića, Gjenero je naglasio kako je njegova najnovija izjava nešto potpuno neuobičajeno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Karolina Vidović Krišto: Zašto predsjednik sabora Gordan Jandroković odugovlači staviti jednu točku na dnevni red?

“To je potpuno suprotno demokratskim uzusima. Koliko znam, ministar gospodarstva nikada se nije deklarirao kao gej osoba. Je li on gej ili nije uopće nije bitno. To je čovjek s respektabilnom karijerom koji pripada Plenkovićevom krugu u HDZ-u. Od 2016. vrlo je prepoznatljiv na nacionalnoj sceni i pripada uspješnom krugu oko župana Anđelka Stričaka“, rekao je Gjenero te podsjetio na Habijanovu karijeru u odvjetništvu. 

“To međusobno dodavanje loptica između bivšeg ličko-senjskog župana i bivšeg šefa HDZ-a ličko-senjske županije (Darka Milinovića op,a.) te predsjednika Zorana Milanovića je balkansko ponašanje”, dodao je politički analitičar. Gjenero je za kraj razgovora ponovno naglasio da takvo ponašanje predsjednika Milanovića ne spada u demokratske politike. “To je jednostavno sramotno ponašanje”, rekao je.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Bivši visokopozicionirani hrvatski obavještajac: Postoji opasnost od terorizma u Europi

Podsjetimo, nakon izjave predsjednika Milanovića nismo dugo čekali na reakciju premijera Andreja Plenkovića. “Zamislite da ja krenem govoriti tko je od političara i novinara kakve seksualne orijentacije. Vjerojatno bi ovi isti koji su doživjeli egzaltiranu fazu rada u ovom tjednu mene proglašavali StaljinomAleksandrom Vučićem, diktatorom, faraonom, bezobraznikom, najbezobraznijim čovjekom na svijetu. Sad će oni svi ponovno šutjeti, kao kad su šutjeli kad je taj isti Milanović vrijeđao novinara N1 i nazivao ga političkim agitatorom, nitko nije zucnuo”, naglasio je između ostalog premijer.

Na slici: Damir Habijan