Prozvani Jurica Lovrinčević komentirao napise Nacionala: Nikad u svojoj karijeri nisam uzeo mito. Tko god tvrdi suprotno – laže

Prozvani Jurica Lovrinčević komentirao napise Nacionala: Nikad u svojoj karijeri nisam uzeo mito. Tko god tvrdi suprotno – laže

Jurica Lovrinčević, savjetnik ministra Davora Filipovića, reagirao je na napise tjednika Nacional.

“Kako trenutno nisam u Hrvatskoj, a vezano uz medijske objave u nastavku je moja reakcija:

Nikada – baš nikada – tijekom svoje karijere nisam uzeo niti imao potrebu tražiti ili uzeti proviziju, mito, “kovertu”, “kickback” ili kako god to željeli nazvati.
Tko god tvrdi suprotno – laže.

Naime, niti imam potrebu uzeti jer općepoznato je da mi novca ne nedostaje i svoju sam imovinu stekao na tržištu i na sve uredno platio poreze i davanja, a isto tako takav je postupak u suprotnosti s načelima po kojima živim i radim cijeli svoj život. Svi koji su poslovali sa mnom, svi koji su radili sa mnom to dobro znaju. Neovisno o fragmentima koji se montiraju i objavljuju.

Nije ovo prvi udar da bi se mene diskreditiralo i maknulo s puta. Istina, ovaj puta nešto pomnije planiran i izveden, a nadasve toksično spakiran.
I dok će se javnost zabavljati time i imati zaokupljenu pažnju, na drugoj će se strani događati puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desetinama i stotinama milijuna eura.

Ovoliko za početak”, objavio je Jurica Lovrinčević na LinkedInu.

Podsjetimo, tjednik Nacional tvrdi da je savjetnik ministra Davora Filipovića navodno pritiiskao novinara da od direktora Mreže TV traži da njemu osobno isplati polovicu budžeta za oglašavanje državnih tvrtki, a koji im je on dodijelio.

Te je napise komentirao i potpredsjednik Vlade Branko Bačić koji navodi da nije detaljno upoznat s tim.

“Vidio sam samo naslov, nisam uspio to pročitati. Vidio sam… U svakom slučaju, treba vidjeti koliko su ti transkripti točni. Ako je to točno, to je za svaku osudu”, kazao je ministar Bačić.

Nacional je dobio više audiosnimki koje je novinar Marin Vlahović tajno snimio tijekom razgovora koje je vodio s Juricom Lovrinčevićem.

“Ako je to točno, jasno je da je njegova karijera u ministarstvu završena”, rekao je Bačić o tome.

“Ako je točno to što sam pročitao, oduđujem to, to je neprihvatljivo, ne smije se to događati. Treba se pažljivo ponašati sa sredstvima naših poreznih obveznika, nikakva zlouporaba položaja ne dolazi u obzir, to je kazneno djelo. Nisam detaljno upoznat. Ako je točno, mislim da je zaključen njegov rad u ministarstvu – ako je točno”, zaključio je Bačić.

Foto: Hina