Psihijatar analizirao Milanovića: Evo što je zaključio

Psihijatar analizirao Milanovića: Evo što je zaključio

Poznati psihijatar Herman Vukušić komentirao je izjave predsjednika Milanovića.

“U nikada u povijesti toliko kontroliranom medijskom prostoru, od početka ruske invazije na Ukrajinu i sam sam često na društvenim mrežama kritički razmišljao o uzrocima te tragedije koji po mom mišljenju idu dulje u povijest i dublje od Putinovog ludila.

Ali ja sam jedan obični odjelni liječnik, “wannabe gradonačelnik” koji u javnosti predstavlja ipak i isključivo samog sebe.A kada predsjednik jedne države izjavi kako su “Za smrti u Ukrajini krivi Ukrajnici ili oni koji su ih huškali” stvari su puno ozbiljnije.Ukoliko on to doista i misli, dužnost i funkcija, kao i činjenica da predstavlja jednu zemlju, obvezuju ga na puno diplomatskiji rječnik, čak ako to radi (kako sam kaže) u interesu te zemlje.

Moj komentar na izrečene riječi predsjednika u priči su: definitivno dijagnoza”, zaključuje Vukušić.

Podsjetimo, Milanović je danas komentirao velike gubitke u Ukrajini.

– “Netko će morati sutra položiti račune, jer od Rusa ne očekujemo ništa. Tko je odgovoran za ovoliko smrti u Ukrajini i za to što Rusija razara Ukrajinu? Tko je za to kriv? Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na to? Protiv smrtnog i opasnog neprijatelja. Ovo govori ‘Putinov čovjek’. Ovo govori čovjek kojem je u interesu Hrvatska i bit će totalni interes, ali i to da Europa ne zaglibi u nečemu iz čega neće moći izaći”, rekao je Milanović.

Zatim je napomenuo kako je Kina danas testirala hipersonične rakete. “To su one koje navodno potapaju nosače aviona. Ako je to istina, Amerikanci će ih morati napadati s Havaja. Geometrija se mijenja, sve se mijenja. Amerikanci imaju posla s opasnim neprijateljima i zato se ne usude direktno s njima boriti”, rekao je predsjednik.

Foto: Hina