Psihijatar protiv Jelene Veljače: Nastradao je epidemiolog Kajić jer je dirnuo u svete krave

Psihijatar protiv Jelene Veljače: Nastradao je epidemiolog Kajić jer je dirnuo u svete krave

Psihijatar Herman Vukušić ušao je u polemiku s Jelenom Veljačom.

“Do jučer je za veći dio medijske mašine u Hrvatskoj kolega dr. Bernad Kaić bio heroj koji se svakodnevno borio protiv pandemije COVID-a 19, a onda se posvetio novoj javnozdravstvenoj prijetnji, “majmunskim boginjama”.Dr. Kaić usudio se reći da je po aktualnim epidemiološkim spoznajama ta bolest za sada koncentrirana među muškarcima (osobama bez menstruacije po Tomislavu Tomaševiću) koji upražnjavaju homoseksualne odnose.

Naravno, epidemiologija kao znanost nema istu vrijednost kao za vrijeme pandemije korone ako se dirne u svete krave današnje političke korektnosti, konkretno LGBTQ populaciju.Moja draga prijateljica iz jedne čekaonice, Jelena Veljača, nije se ustručavala niti trenutka i u svojoj novoj kolumni Kajićevu znanstveno dokazanu konstataciju nazvala je “analnim alarmom” i kolegu koji je dao veliki obol u ratu protiv covida optužila da stigmatizira gay populaciju, te nas vraća u vremena početka epidemije AIDS-a.

Kao što to obično biva kada netko pristupa ozbiljnim medicinskim temama sa histrionično-ideološko-aktivističkih pozicija, Veljača piše nešto o čemu nema pojma i rabi potpuno krive argumente.Pa zar se AIDS nije proširio i na heteroseksualnu populaciju, pita Veljača kao protutežu Kajićevoj tvrdnji.

Nemam namjeru ovdje našoj javnoj sveznalici tumačiti abecedu medicine, ali kao dramskoj umjetnici predlažem joj da pogleda film Rogera Spottiswooda “And a band plays on” iz 1993. godine koji na igrano-dokumentirani način prikazuje borbu epidemiologa iz CDC-a na početku epidemije AIDS-a.

Film između ostaloga faktografski pokazuje nastojanja da se u San Francisku ograniči širenje zaraze zatvaranjem turskih kupelji koja su bila jedno od omiljenih mjesta okupljanja gay populacije i kao takva nodusi širenja AIDS-a.Uz sva nastojanja i upozorenja struke turske kupelji osale su otvorene zahvaljujući velikim dijelom i angažmanu celebrity aktivista tipa Jelene Veljače, a šta se poslije desilo, zna se.

AIDS je u homoseksualnoj populaciji postigao pandemijske razmjere i u roku od par godina prešao na heteroseksuakce (ovdje su ulogu još odigrale i transfuzije zaražene krvi).Kao što sam već prije i pisao, Jelena Veljača svojim aktivističkim djelovanjem, premda vjerojatno vođena dobrim namjerama, dokazano širi niz dezinformacija na račun sustava socijalne skrbi i zdravstva u RH.

U ovim ozbiljnim vremenima trenutak je da se shvati kako i struka može i mora odgovoriti na stalne i nemušte prozivke koje, zahvaljujući medijskoj eksponaži Veljače i sličnih, mogu imati teške negativne javnozdravstvene posljedice.A to je kazneno djelo”, ističe Vukušić.

Foto: Hina