PULJAK SE POŽALIO: HDZ mi je odrezao kaznu od 13 tisuća eura koje moram platiti iz vlastitog džepa

PULJAK SE POŽALIO: HDZ mi je odrezao kaznu od 13 tisuća eura koje moram platiti iz vlastitog džepa

Gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, objavio je kako je dobio kaznu od 100.000 kuna ili 13.272 eura zbog nepravilnosti u dokumentaciji o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmacija.

No Puljak kaže da ga je Državni inspektorat kaznio za djelo koje nije počinjeno dok je on bio na vlasti.

“Pogledajte kako izgleda borba protiv HDZ-a u praksi i kako prolazimo mi koji ugrožavamo njihov model “upravljanja” u Hrvatskoj.

Državni inspektorat me kaznio u iznosu od 100.000 kuna ili 13.272,28 EUR i koliko je meni poznato ovo je prvi puta u povijesti Hrvatske da gradonačelnik jednog grada plaća kaznu inspektorata iz vlastitog džepa i, da bi stvar bila strašnija, za djelo koji nisam počinio ja, nego HDZ-ovi ljudi.

A o čemu se radi?

U mandatu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare izrađena je dokumentacija i potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmacija. Kad smo mi došli na vlast stručne službe su krenule u projekt, ali su čuvari prirode imali primjedbe na nepotpunost dokumentacije. Odmah nakon zaprimljenih primjedbi dao sam nalog da se radovi zaustave i da se sve vrati u prvobitno stanje. Nakon toga smo dali ostavku.

Dok je gradom upravljala povjerenica Vlade stigao je nalaz državnog inspektorata, s uputom da se stvari vrate u prvobitno stanje u roku 120 dana. Pri povratku na vlast nakon drugih izbora, povjerenica je u primopredajnom zapisniku konstatirala da je sve vraćeno u prvobitno stanje, čime je predmet zaključen.

Ali ne. Prije mjesec dana državni inspektorat je izašao na teren, utvrdio da stvari ipak nisu vraćene u prvobitno stanje i napisao kaznu – zamislite – meni. I to 100 000 kuna. Iz vlastitog džepa.

Dakle, kaznu neće platiti niti Andro Krstulović Opara, pod čijom nadležnošću je izrađena dokumentacija i potpisan ugovor s izvođačem radova, niti povjerenica pod čijom nadležnošću je zaprimljen nalog inspektorata i zaključeno da je sve vraćeno u prvobitno stanje, nego ja koji sam naložio da se zaustave radove i otklone sve nepravilnosti, ali nisam bio gradonačelnik kad su se stvari zaključivale.

Sve u svemu, propusti HDZ-ovih ljudi, a kaznu plaćam ja. U državi koju je HDZ skrojio samo za sebe.

P.S.

Na slici je stranica iz primopredajnog zapisnika iz koje se vidi da je povjerenica zaključila kako je sve riješeno.

P.P.S.

Po ovoj logici, ja bih sada bio odgovoran za sve greške svih gradonačelnika u povijesti Splita, uključujući Antonija Bajamontija, Gaju Bulata, ili ne-daj-bože Željka Keruma. Ako ovo rješenje Državnog inspektorata postane praksa, u Hrvatskoj se nitko više neće baviti politikom, osim HDZ-ovaca koji kontroliraju institucije. Niti jedan gradonačelnik, župan ili premijer neće više nikada moći preuzeti dužnost kako nalažu demokratski uzusi jer će svatko moći biti kažnjen za postupke prethodnika.

O ovome ćemo svakako obavijestiti institucije Europske unije”; napisao je Puljak na Facebooku, prenosi N1.

Foto: Hina