Puljkova suradnica tvrdi: Bivši proslavljeni veslač ne želi izići iz gradskog stana, a on i obitelj imaju druga tri

Puljkova suradnica tvrdi: Bivši proslavljeni veslač ne želi izići iz gradskog stana, a on i obitelj imaju druga tri

Pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Grada Splita Maja Đerek pokušava “izbaciti” iz gradskog stana bivšeg proslavljenog veslača Igora Borasku. Ističe da nelegalno boravi u stanu jer on i njegova obitelj imaju u vlasništvu još tri stana.

“Nažalost, zbog neprovođenja revizije korištenja kadrovskih stanova Grada Splita kroz dugi niz godina, mnoge stvari su postale nenormalne.

Tako gospodin Boraska, nakon nenajavljenog upada u moj ured, kada smo po njegovom “s nogu popričali”, sada si uzima za pravo sam odlučivati o otkazu ugovora o najmu kadrovskog stana koji koristi.Unatoč činjenici da on i njegova obitelj imaju u vlasništvu tri druga stana i da je isto protivno Pravilniku o davanju stanova u najam Grada Splita, gospodin Boraska ne priznaje propise Grada Splita, nego sam odlučuje da je njegov ugovor o najmu još na snazi, kao da se radi o njegovom vlasništvu.

Gospodine Boraska, kad već ne priznajete propise Grada Splita ni obvezu na povrat stana, razmislite malo o tome da poštujete moralnu obvezu prema drugim svojim sugrađanima lošeg imovnog stanja, koji su dokazali svoj socijalni status putem provedenog javnog natječaja i koji godinama čekaju priliku na smještaj i dostojanstveniji život. Jer Vi imate gdje, a oni nemaju.

Svi korisnici kadrovskih stanova su provjereni, svima koji imaju druge nekretnine protivno Pravilniku su otkazani ugovori i ovakva praksa je prestala”; napisala je Maja Đerek.

Igor Boraska/ Foto: Facebook

Prije nešto manje od mjesec dana Igor Boraska je “upao ” u ured Maje Đerek o čemu je javnost izvijestio zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević .

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Jučer je gosp. Igor Boraska došao u gradsku upravu i trebao ići Upravni odjel za ekonomske poslove. Umjesto tamo otišao je u Upravni odjel za gradsku imovinu, točnije u ured pročelnice Maje Đerek gdje je verbalno napao dotičnu jer je kroz reviziju korištenja gradskih stanova utvrđeno da mu se treba otkazati ugovor za kadrovski stan zbog vlasništva njega i članova njegova kućanstva nad druge dvije nekretnine.

Gospodine Boraska idući put kad poželite napasti nekoga u gradskoj upravi zbog obavljanja njihovog posla pozivam vas u moj ured, trebat ćete se penjati dva kata manje i u uredu nećete naći ženu na kojoj ćete se iživljavati već fizički ravnopravnog sugovornika”, napisao je Ivošević.

Na slici: Maja Đerek

Foto: Hina