Pulmolog Srića žestoko kritizirao Milanović: Glumi liječnik i pametuje poput Lauca i Bakića

Pulmolog Srića žestoko kritizirao Milanović: Glumi liječnik i pametuje poput Lauca i Bakića

“Koji je smisao nošenja maske? Nevjerojatna je poslušnost onda kada se ne bi trebalo slušati u potpunosti”, kazao je u utorak između ostalog predsjednik Zoran Milanović, a na nove izjave o koronavirusu odgovorio mu je pulmolog Saša Srića iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac.

“Nevjerojatno je kako baš svatko želi preuzeti ulogu liječnika ili znanstvenika i pametovati o tome jesu li ili nisu potrebne covid-potvrde i jesu li maske ili nisu potrebne za necijepljene i je li odluka ustavna ili protuustavna. Pa tako u nedostatku kreativnih ideja i stalno ponesen željom za pametovanjem na svim poljima, predsjednik Milanović opetovano glumi dežurnog liječnika i mislim da bi u tandemu s Laucem i Bakićem mogao pojačati aspekt pandemijskog realizma”, poručio je na Facebooku Srića.

Kaže da su maske potrebe i da su covid-potvrde najblaža mjera.

“Da, maske su potrebne i treba ih nositi u zatvorenim prostorima. Da, covid-potvrde su najmanja i najblaža mjera doista koja se mogla dogoditi, ali nužna i definitivno ustavna bez ijednog elementa protuustavnosti. A njihova obaveza u zdravstvu i socijali nije nikakav udar na ljudske slobode nego potreba za očuvanje javnog zdravstva i promicanja zdravlja te očuvanja stabilnog zdravstvenog sustava”, tvrdi Srića.

Poslao je i poruku predsjedniku.

“Preporučujem Milanoviću da se bavi vanjskom politikom, oružanim snagama i ostalim ovlastima za koje je izabran, a zdravstvenu politiku (da) prepusti nama liječnicima i znanstvenicima. Znam da kritiku ne voli, ali sugeriram da je prihvati i da ne zbunjuje dodatno naše sugrađane”, poručio mu je.

Foto: Hina

Facebook Comments