Puno ga hvali, a gotovo uopće ne kritizira: Zašto je Plenković tako nježan prema Bandićevoj hobotnici?

Puno ga hvali, a gotovo uopće ne kritizira: Zašto je Plenković tako nježan prema Bandićevoj hobotnici?

Premijer Andrej Plenković upisao se u knjigu žalosti za Milana Bandića u zagrebačkom gradskom Poglavarstvu, a potom je dao i izjavu za medije.

“Danas smo ovjde da bi se osobno i u ime Vlade se upisali u knjigu žalosti povodom smrti gradonačelnika Zagreba, koji je na dužnosti, zahvaljujući povjerenja Zagrepčana i Zagrepčanki, bio protekla dva desetljeća”, rekao je Plenković.

“U tom razdoblju doprinosio je razvoju grada, realizaciji brojnih projekata, imao je veliku životnu energiju i entuzijazam i, što je najvažnije, radio je za Zagreb svaki dan”, kazao je Plenković.,mprenosi RTL.

“Njegov odlazak je bio nagao. Želim mu zahvaliti na svemu pozitivnom što je napravio za Zagrepčanke, Zagrepčane i Grad Zagreb, a nerjetko i za druge krajeve Hrvatske”, rekao je Plenković i dodao da se Bandić iskreno trudio da Zagreb bude bolji nego je bio prije njega.

HDZ stoji iz Filipovića

Na pitanje hoće li HDZ mijenjati kandidata za Zagreb, Plenković je rekao da u tome nema ni trunke istine. “Nećemo dovoditi u pitanje kandidaturu Davora Filipovića”, rekao je Plenković i dodao da je u dva tjedna Filipović doživio tri napada.

I nabrojao objavu lažnu naslovnicu, lažnu anketu i potom je jučer puštena lažna spekulacija o promjeni kandidata. “On ima čvrstu potporu HDZ-a”, kazao je Plenković.